Fiica românului dispărut în nordul Italiei: „Mi-am regăsit tatăl! Mulțumesc celor care ați distribuit apelul meu”

„Mă doare sufletul, ajutați-mă să îmi găsesc tatăl”, ne scria Melissa zilele trecute iar noi nu am stat prea mult pe gânduri. Am publicat și distribuit apelul ei cu ajutorul dumneavoastră, al cititorilor, iar astăzi, fata româncă ne-a anunțat că și-a găsit tatăl. Ștefan este bine, se află într-un spital din Genova iar starea lui de sănătate este sub controlul medicilor.

Melissa ne-a împărtășit bucuria sa și am considerat că mesajul ei trebuie să ajungă la cei care îl merită, la cititorii noștri. De foarte multe ori, aceștia se implică și dau dovadă de omenie și solidaritate.

Vă mulțumim, noi și vă mulțumește Melissa:

„Mi-am regăsit tatăl! Datorită vouă, datorită lumii întregi, datorită mesajelor trimise și celor care au distribuit apelul făcut de mine zilele trecute. Poza tatălui meu răspândită de oameni, poliția, carabinierii și Facebook-ul m-au ajutat toți la un loc și pentru asta vă mulțumesc tuturor, din suflet! Plecasem pur și simplu la Genova, plimbându-mă fără vreo țintă, știam doar că acolo fusese văzut pentru ultima oară tatăl meu. Un oraș aglomerat, autobuze multe, străzi puzderie, oameni ce mă ajutau să mă descurc, m-am pierdut și regăsit de mai multe ori, plecam dintr-o stație și ajungeam unde nu trebuia, rătăceam…

Până când m-am oprit în parcul din fața gării. Acolo am găsit trei oameni din cei fără adăpost, ei mi-au spus că îl cunosc pe tata și că au stat mai toată vara împreună cu el, dar că de o lună de zile nu îl mai văzuseră nici ei. Probabil o fi pe la vreun spital sau o fi plecat… și uite așa, am început să iau spitalele la rând și să întreb de tata.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

L-am găsit în cele din urmă internat de mai bine de o lună, dar e bine, bărbierit, tuns scurt, îngrijit și curat, am căzut în genunchi la picioarele lui și i-am mulțumit lui Dumnezeu că l-am găsit! Vă mulțumesc și vouă, tuturor celor care ați distribuit apelul meu, m-ați ajutat foarte mult! Aș vrea să pot face ceva pentru voi dar eu nu prea am putere, vă urez doar tuturor o viață cât mai frumoasă!”

Ștefan Bicu are 42 de ani și de ceva timp venise în Italia cu soția sa de care s-a despărțit după o căsnicie de 17 ani

După divorț Ștefan a suferit o depresie destul de profundă, ne destăinue fiica sa. I-a fost greu să se obișnuiască singur, fără femeia cu care spera să își petreacă toată viața. „Începuse să bea și să schimbe orașe după orașe”, ne povestea Melissa Ștefan, „ca mai apoi să rămână în Alessandria, orașul în care cu puțini ani în urmă ai mei au locuit împreună.”

La Alessandria, în regiunea Piemonte din nordul Italiei, Ștefan Bicu a muncit la doi români unde nu a fost tratat prea bine: „Profitau de el, îl munceau și nu-l plăteau, când cerea banii pentru munca sa, primea doar palme și la propriu cât și la figurat.”, ne spunea fiica sa.

În luna iulie a acestui an era ultima dată când Melissa vorbise cu tatăl său. Apoi, acesta a
devenit de negăsit. Până în aceste zile, când, după căutări stăruitoare, l-a găsit în viață și sunt din nou împreună.
Întreaga poveste a dispariției lui Ștefan Bicu o puteți citi aici.