Fiica unei badante din Italia a murit după ce s-ar fi infectat cu Covid de la bătrâna asistată de mama sa

O adolescentă în vârstă de 14 ani, fiica unei îngrijitoare de naționalitate străină, a murit subit la Trani, în Puglia. Fata era bolnavă de astm și se presupune că ar fi luat Covid-19 de la bătrâna pe care mama sa o îngrijise și care murise cu doar cinci zile înainte, informează Trani News.

„O fată superbă, frumoasă și bună”, a spus despre ea o avocată italiană care cunoștea situația celor două, mamă și fiică.

O adevărată tragedie, o viață curmată mult prea devreme. Tânăra a decedat luni dimineață, 28 noiembrie, într-o casă din cartierul Europa, la marginea orașului Trani. Locuia împreună cu mama sa în apartamentul unei pensionare care murise de Covid cu cinci zile înainte.

Potrivit reconstituirii, luni dimineață mama a ieșit din casă pentru a merge la cumpărături. Deși nu se simțea foarte bine, fata avea poftă să mănânce ciocolată și mama s-a grăbit la magazin. Nu a ajuns bine că a fost nevoită să se întoarcă pentru că fiica sa i-a telefonat și i-a spus că nu se simte bine deloc.

Ajunsă la apartament, îngrijitoarea a observat că fata avea probleme respiratorii grave, așa că a sunat la 118.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În așteptarea intervenției cadrelor medicale, femeia a încercat să-i facă fetei un masaj cardiac, dar fără succes. Din nefericire, echipajul medical sosit la fața locului nu a putut decât să constate decesul adolescentei.

Cauza morții nu a fost clarificată în mod oficial. Procurorul din Trani a deschis o anchetă pentru a face lumină în acest caz. Una dintre ipoteze este că minora, care suferea de astm bronșic, s-ar fi infectat cu Covid-19 de la bătrâna care murise tocmai în urma infecției cu coronavirus.

Badanta și fiica sa se aflau într-o situație economică precară. Tatăl fetei, un italian, nu le-a mai contactat de ani buni și nici nu s-a prezentat în momentul în care a fost informat de moartea fiicei sale.

Serviciile sociale ale Municipiului Trani se mobilizează pentru a găsi un nou loc de cazare pentru femeie. VIDEO mai jos:

- Continuarea după publicitate -

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20