Fiica unui român dispărut în Italia încearcă cu disperare să afle vești despre el. „Era un om calm și muncitor”

„Aveam o relație frumoasă cu tatăl meu, mă scotea des în oraș, ne plimbam, acestea sunt cele mai frumoase amintiri pe care le am cu el.”

Așa și-l amintește Larisa pe tatăl ei, Ciprian Gică Șunguru, originar din Iași și care în 2010 a plecat la muncă în Italia, iar după doi ani de zile a dispărut complet și nimeni nu mai poate da de el.

Ciprian Gică Șunguru, 48 de ani, dispărut în Italia de mai bine de 10 ani.

În încercarea de a-și revedea iubitul tată sau de a afla măcar ce s-a întâmplat cu el, tânăra lansează un apel disperat pe rețelele de socializare și în presă, sperând că cineva l-a văzut sau poate știe dacă mai este în viață ori nu.

„A plecat la muncă în Italia, în anul 2010, când eu aveam 8 ani, la mandarine. Ultima dată a fost văzut de niște prieteni din Hârlău, în Calabria, la spitalul municipal, având probleme cu rinichii. Pe urmă, au spus că ar fi prin Milano, apoi că ar fi mort, dar nu am avut nicio informație concretă. Am încercat toate variantele pentru a da de el, dar nimic”, a declarat Larisa pentru bzi.ro.

Ajunsă la vârsta maturității în prezent (are 20 de ani), tânăra ieșeancă își amintește cât de greu i-a fost să crească fără tată și cât de mult îi simte lipsa chiar și acum.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Larisa alături de tatăl ei.

Cu toate acestea, Larisa și-a pierdut speranța că tatăl ei mai este încă viu, deoarece crede că ar fi contactat-o până acum, în toți acești ani.

„Eu nu cred că mai este în viață, de atâția ani de zile dădea el un semn. Eu așa simt, dar sper să greșesc”, a mai adăugat ea.

Mama lui Ciprian l-a dat dispărut la poliție, în Iași, în urmă cu câțiva ani și a cerut să fie dat în urmărire la nivel internațional, dar polițiștii ieșeni i-au spus că așa ceva nu este posibil.

„Bunica știa că dormea cu un albanez într-o mașină, în apropiere de locul în care lucra, lângă Penny sau Coop. După ce a dispărut, bunica mea a făcut o plângere la Poliție în Iași, dar i s-a spus că nu poate fi dat în urmărire prin Interpol, deoarece el nu avea probleme cu autoritățile”, a mai spus Larisa.

Alte cunoștințe i-au spus tinerei că l-au văzut pe tatăl ei „bătut rău de tot” la un moment dat și că se afla într-un spital din Calabria, un motiv în plus pentru care ea tinde să creadă că nu mai este în viață acum. Totuși, Ciprian este descris de fiica lui ca fiind un om liniștit, chiar dacă uneori exagera cu băutura.

„Era un om calm, muncitor, doar că avea unele probleme cu băutura”, a mai transmis ea.

În vârstă de 48 de ani astăzi, Ciprian Gică Șunguru ar avea o înălțime de circa 1,70 metri, constituție atletică, ochi căprui și păr castaniu.

Pozele din acest articol, trimise redacției noastre de un voluntar al paginii Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, la care Larisa a apelat de asemenea pentru a cere ajutorul, sunt mai vechi însă, făcute înainte ca acesta să plece în Italia.

Oricine are informații despre Ciprian este rugat să o contacteze pe Larisa pe pagina ei de Facebook accesând link-ul următor: https://www.facebook.com/profile.php?id=100082843506362.

Distribuie acest articol