Filiala Italia a Ligii Studenților Români din Străinătate: „IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine”

Pe 30 septembrie 2021, ora 19:00 Liga Studenților Români din Străinătate, Filiala Italia (LSRS Italia) va organiza cel de-al patrulea eveniment din cadrul proiectului „IDEEuropa – Discuții despre Europa de mâine”. Seria de evenimente este organizată sub forma de conferințe și dezbateri între tineri și experți din diverse domenii având scopul de a pune în lumină idei despre direcția pe care Europa o va lua în viitor. Conferința va putea fi urmărită live, pe pagina Facebook a LSRS Italia.

„Credem că în acest mod putem construi împreună viitorul pe care ni-l dorim în Uniunea Europeană”, se specifică în comunicatul primit de la LSRS.

Această conferință organizată de LSRS se bazează în primul rând pe o cultură a dialogului deschis și reprezintă un real exercițiu de democrație pentru tineri, care sunt încurajați în acest fel să se implice activ și să își exprime opiniile în public. Evenimentele se desfășoară pe fondul Conferinței privind viitorul Europei, o inițiativă lansată de către Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană.

În acest nou episod se va discuta despre fake news, rețele sociale și manipulare prin intermediul informațiilor false. În urma discuțiilor se va pune în lumină importanța dezvoltării unei gândiri critice și raționale prin care putem discerne informațiile pe care le primim zilnic într-un număr așa de mare.

Invitații la această ediție sunt Vlad Vasile Bărbat, doctor în drept comparat (magna cum laude), universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași și Daiana Velcherean, masterandă în cadrul facultății de „Comunicare Multilingvă” cu focus pe relații internaționale la Université Libre din Bruxelles. Ambii vor discuta despre problema fake news din diverse perspective: juridice, sociale, psihologice etc. ceea ce va ajuta la o imagine de ansamblu a problemei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dezbaterea va fi moderată de Raluca Chilian, studentă la Master în Dezvoltare și Cooperare internațională la universitatea Sapienza din Roma, actualmente coordonatoare adjunctă LSRS Italia și Alexandru Antonescu, student la Masterat în Studii Europene în cadrul universității din Florența, în prezent student în mobilitate la Collège d’Europe, actualmente voluntar LSRS în departamentul de Proiecte.

@rotalianul