Film românesc premiat la Roma: „Un pas în urma serafimilor” de Daniel Sandu

Filmul românesc „Un pas în urma serafimilor” de Daniel Sandu a înregistrat o nouă victorie, câștigând Premiul Publicului în cadrul celei de a 10-a ediții a #Francofilm – Festivalul de Film Francofon din #Roma. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc la 14 martie 2019, în sala arhiplină a Institutului Francez – Centre Saint Louis.

Participarea peliculei în concurs a fost asigurată de Ambasada României în Italia, în parteneriat cu Accademia di Romania și Institutul Cultural Român, în contextul Zilei Francofoniei, sărbătorită anual la 20 martie, și face parte din efortul continuu de promovare a culturii românești pe plan internațional. Evenimentul se încadrează totodată în sezonul cultural România-Franța, noiembrie 2018 – iulie 2019, perioadă în care cele două țări propun publicului o programare încrucișată a peste 300 de proiecte într-un demers unic de diplomație publică, economică și culturală.

Premiul a fost înmânat directorului adjunct al Accademia di Romania, Conf. Dr. Oana Boşca-Mălin, coordonatorul programelor de promovare culturală din cadrul instituției, care a transmis pe această cale mulțumiri organizatorilor și a oferit o scurtă analiză proprie referitoare la mesajul profund al filmului.

Cu același prilej, Marele Premiu al Juriului a fost câștigat de Albania pentru filmul „The Delegation” de Bujar Alimani.

Filmul românesc „Un pas în urma serafimilor” de Daniel Sandu a câștigat Premiul Publicului în cadrul celei de a 10-a ediții a #Francofilm – Festivalul de Film Francofon din #Roma