Filmul „Maria, Regina României” prezentat pe 1 decembrie de Federația Asociațiilor românești și moldovenești din Piemont

La sărbătorirea celor 102 de ani de la Marea Unire, Federația Asociațiilor românești și moldovenești din Piemont FARMP (ce reunește 12 asociații) propune un proiect cinematografic, o adevărată lecție de istorie și unire.

Grație parteneriatului cu Muzeul Național al Cinematografiei, cu susținerea/patronajul Primăriei Orașului Torino și al Consulatului General al României la Torino, marți 1 decembrie (în mod ideal, începând cu orele 21:00) FARMP propune vizionarea gratuită online a filmului artistic „Maria, Regina României”. Vizionarea gratuită online pe platforma Vimeo https://bit.ly/film-gratis-1dicembre. Codul promoțional: promo-festival. Codul va putea fi activat doar pe 1 decembrie și va fi valabil doar 24 ore.

„Filmul narează fascinanta poveste a Reginei Maria a României, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii, o femeie din familia Windsor ce ‘vine din altă țară’ și cucerește întâi încrederea, stima și admirația poporului român, ca mai apoi, în momentul decisiv, să țină pe umerii săi visurile unei întregii națiuni, înfăptuind ceea ce părea imposibil” – susține președintele FARMP Massimiliano Ziella, continuând – „este povestea unei eroine romantice care reprezintă aceeași parabolă înfăptuită de sute și mii de cetățeni români și moldoveni care trăiesc în Torino, în Piemont și în Italia: și ei au ‘venit din altă țară’, și-au câștigat încrederea, stima și admirația întregii comunități italiene, și astăzi sunt pe deplin mândri de rădăcinile lor, dar și pentru ca sunt nu numai cetățeni italieni, dar cetățenii unei Case Comune care se numește Europa.”

Scopul acestui eveniment este dublu: pe de o parte, își propune să dea cetățenilor români și moldoveni ocazia să își amintească de trecutul și de istoria lor, punând accent pe valoarea UNITĂȚII, reprezentată în această zi de sărbătoare; pe de altă parte, să ofere comunității întregi, posibilitatea de a-i cunoaște cu adevărat pe acești „noi cetățeni”, admirându-le valorile, istoria și cultura.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Să le dea ocazia să se cunoască și să se înțeleagă reciproc pentru a se uni într-un parcurs comun de creștere și colaborare.

Acestea sunt momentele care ne vor însoți până în ziua de 1 decembrie, atunci când vom putea viziona filmul:

  • Luni 30 noiembrie, orele 19:00, live Facebook cu regizorul Alexis Sweet Cahill și actrița Roxana Lupu, protagonista filmului „Maria, Regina României”. Live-ul fi vizibil pe pagina Federației.
  • Marți 1 decembrie, orele 19.00 Moment instituțional – Anvanpremiera filmului online, în prezența Primarului Orașului Torino, Chiara Appendino, Directorului Muzeului Național al Cinematografiei, Domenico De Gaetano, Consilierului pentru Drepturi și Egalitate de șanse, Marco Giusta, a Consulului General al României la Torino, Excelența Sa Ioana Gheorghiaș și a președintelui Farmp, Massimiliano Ziella. Evenimentul va fi transmis în direct pe paginile Facebook FARMP, Muzeul Național al Cinematografiei, Primăriei Orașului Torino și cea a Consulatului General al României la Torino.

Prezentarea filmului va fi urmată de o altă inițiativă, ce va fi comunicată în timpul evenimentului, realizată în colaborare cu Muzeul Național al Cinematografiei și care îi va avea ca beneficiari pe cetățenii români și moldoveni.