Filmul „Război pe calea undelor” la Roma, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989

Ambasada României în Republica Italiană, în colaborare cu Ambasada României în Republica Federală Germania și cu Accademia di Romania in Roma, vă invită la proiecția de film „Război pe calea undelor”, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 decembrie 2019, la ora 18.00, la Accademia di Romania in Roma (Piazza José de San Martin, 1). Proiecția va fi urmată de o dezbatere care îl are ca invitat special pe E. S. Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania și protagonist în cadrul filmului.

„Război pe calea undelor” (2007, 108′, regia Alexandru Solomon) este un film documentar care spune povestea din culisele filialei românești a Radio-ului Europa Liberă, cel mai crunt dușman al regimului Ceaușescu. Filmul povestește ce a reprezentat Radio Europa Liberă pentru România anilor ‘80, atât pentru cei care l-au ascultat în secret sau pentru cei care au lucrat acolo, cât și pentru oamenii regimului, care doreau să îl distrugă cu orice preț.

Evenimentul dorește să cultive memoria istorică și responsabilitatea pe care o avem față de cei care au militat pentru democrație și s-au sacrificat pentru demnitatea poporului român și pentru readucerea destinului României la matca democrațiilor europene.

Proiecție va fi în limba originală, cu subtitrări în engleză.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Participarea este permisă pe bază de rezervare la adresa: roma.events@mae.ro, în limita locurilor disponibile.