Filmul unei românce din Italia va fi prezentat la Festivalul de Film de la Veneția

Filmul unei românce din Italia, Minuta Gabura, intitulat „Donne e donne”, va fi prezentat duminică, 6 septembrie, în cadrul celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția. Din 18 septembrie, pelicula va rula în sălile de cinematograf din Italia.

Scris, produs și regizat de Minuta Gabura, care este și actrița din rolul principal, filmul este inspirat dintr-o poveste reală și este dedicat tuturor femeilor care au murit ucise de partenerul lor, dar și celor care suferă sau au suferit violențe în familie și care, cu curaj, au știut să ia viața de la capăt.

Povestea prezentată în filmul Donne e donne (Femei și femei):

Giulia este o femeie de 34 de ani, din România, mamă cu doi copii mici și cu prea puțin noroc. În capul său zace de mai mult timp un vis: să-și deschidă un bar în orașul său, dar nu are suficiente resurse financiare. Decide astfel să se confrunte cu un sacrificiu enorm, acela de a-și lăsa copiii cu bunicii lor și de a pleca în Italia, în căutarea unui loc de muncă pentru a-și putea realiza visul. Padova i se prezintă ca un oraș bogat, plin de noi oportunități de muncă. Timp de șapte ani s-a angajat în diverse profesii, reușind în cele din urmă să își deschidă o activitate proprie, organizând evenimente și petreceri private, cu ajutorul fiilor săi. Giulia găsește și iubirea. Un bărbat pe nume Marco îi intră în suflet și începe o relație cu el planificând ca în viitor să se căsătorească. Dar, tocmai când totul pare să meargă în bine, se întâmplă ceva care îi va da din nou viața peste cap. După moartea lui Marco, are ocazia să îl cunoască pe  Luca, pe care Giulia și familia ei îl consideră o persoană umilă și generoasă; dar și de această dată femeia nu este conștientă de ceea ce urmează să i se întâmple.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Filmat între Padova și Veneția, Donne e donne aduce pe scenă doi bărbați la antipozi, două iubiri total diferite: o dragoste pură și o iubire violentă.

Alături de Minuta Gabura în film îi vom mai putea vedea pe: Antonio Zequila, Daniele Lo Savio, Luis Fernandez de Eribe, Iuliana Popovici, Maria Pia Berno, Daiana Bianco, Giulia Corroccher, Giuseppe Milazzo Andreani, Paolo Braghetto, Mauro Cicciarello, Moreno Pampagnin, Dario Luigi Tardivo fac parte din distribuție , Alexandra Moldoveanu, Desiree Cionac.

Minuta Gabura s-a născut în România, în anul 1964. În prezent locuiește la Limena, în provincia Padova. A urmat un curs de actorie la A.C.T. Multimedia din Cinecittà din Roma. De asemenea, a urmat un curs de regie, scenariu și unul de actorie cu Tony Sperandeo.