Firenze – Costel Bordeianu, românul evadat din penitenciarul Sollicciano, a fost capturat în Olanda

Costel Bordeianu – 28 ani

Costel Bordeianu, 28 de ani, de cetățenie română, considerat șeful organizației specializată în furturi fulger, „La banda delle spaccate”, din care făceau parte 25 de infractori români, a fost arestat zilele acestea în Olanda, după ce a evadat în data de 20 februarie 2017, din închisoarea Sollicciano din Firenze, împreună cu alți doi infractori români, membri ai aceleași grupări.

Autoritățile italiene în colaborare cu Interpol au reconstruit traseul pe care Bordeianu l-a parcurs prin Europa, depistându-l pe acesta la Amsterdam, în Olanda, unde se refugiase pentru a nu fi găsit de autoritățile italiene. Bordeianu se află acum în custodia autorităților olandeze, în așteptarea extrădării în Italia, infractorul având pe numele său un mandat de arestare internațional.

Ceilalți doi infractori români care au evadat împreună cu Costel Bordeianu de la Sollicciano, Dănuț Costel Ciocan, în vârstă de 25 de ani, și Cătălin Constantin Donciu, 29 de ani, au fost capturați de către autoritățile italiene în urmă cu o lună. Ciocan a fost capturat la granița Elveției cu Franța, în localitatea Morges, unde locuiește tatăl său, în timp ce Donciu s-a predat singur autorităților italiene la Torino, decizia sa de a se preda venind în urma perchezițiilor făcute de anchetatori la domiciliul familiei și a cunoștințelor sale.

Cei trei români trebuiau să rămână închiși până în 2018, însă, aceștia au evadat în mod spectaculos din penitenciarul de la Solliciano tăind barele celulei în care se aflau și cățărându-se pe zidul închisorii cu ajutorul unui cearceaf. Dincolo de zid se presupune că se afla o mașină care-i aștepta și cu ajutorul căreia și-au făcut pierdută urma.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI