Firenze – badantă română de 49 de ani arestată după ce a furat 4.800 de euro de la bătrânul pe care-l îngrijea

O femeie română de 49 de ani care lucra ca îngrijitoare pentru un bătrân italian de 84 de ani din localitatea Scandicci, provincia Firenze, i-a furat acestuia din contul bancar 4.800 de euro în ultimele două luni, relatează ziarul online Firenze Today.

Potrivit sursei citate, lipsa nejustificată a banilor a fost observată de rudele bătrânului care au denunțat fapta la carabinieri. În urma unor verificări și urmăriri ale femeii românce, prin care s-a confirmat că ea este autoarea furtului, carabinierii din localitatea Badia a Settimo, de lângă Scandicci, au arestat-o pe aceasta, arestare care a avut loc astăzi, 8 iulie 2017.

Din relatările anchetatorilor reiese că femeia cunoștea codul PIN de pe cardul bancar al bătrânului și scotea din contul acestuia câte 600 de euro de fiecare dată, ca mai apoi să îi spună acestuia că este salariul său. Dar femeia fusese deja plătită direct de rudele bătrânului, relatează sursa citată.

Femeia se află acum închisă în camera de securitate a carabinierilor din Scandicci, unde va rămâne până la o primă înfățișare în fața judecătorului care va avea loc luni, 10 iulie 2017.