Firenze – capturați doi dintre cei trei infractori români evadați în februarie din închisoarea Sollicciano

Doi dintre cei trei infractori români, evadați în data de 20 februarie 2017 din închisoarea Sollicciano din Firenze, au fost capturați astăzi, 5 aprilie 2017, transmite procuratura din Firenze citată de Repubblica.it.

Este vorba despre Dănuț Costel Ciocan, în vârstă de 25 de ani, și Cătălin Constantin Donciu, 29 de ani, care împreună cu Costel Bordeianu, cel de-al treilea evadat care nu a fost capturat încă, se aflau în arest la închisoarea Sollicciano de la începutul lunii februarie. Aceștia făceau parte dintr-o organizație de 25 de infractori români, specializați în furturi „fulger” care durau în medie 1 minut și jumătate la fiecare lovitură.

Cei trei români trebuiau să rămână închiși până în 2018, însă, aceștia au evadat în mod spectaculos din penitenciarul de la Sollicciano tăind barele celulei în care se aflau și cățărându-se pe zidul închisorii cu ajutorul unui cearceaf. Dincolo de zid se presupune că se afla o mașină care-i aștepta și cu ajutorul căreia și-au făcut pierdută urma.

Dănuț Costel Ciocan, care mai are încă 1 an și 9 luni de pedeapsă de executat, a fost capturat la granița Elveției cu Franța, autoritățile italiene în colaborare cu cele elvețiene descoperind că acesta avea tatăl care locuia în acea zonă. Procuratura din Firenze a cerut Ministerului Afacerilor Externe din Italia să facă o cerere de extrădare a infractorului român către Elveția pentru a putea fi adus din nou în Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform autorităților italiene, cel de-al doilea evadat care a fost capturat este Cătălin Constantin Donciu. Acesta s-ar fi prezentat astăzi, în jurul orei 13, la secția carabinierilor Torino – Barriera Milano, decizia sa de a se preda venind în urma perchezițiilor făcute de anchetatori la domiciliul familiei și a cunoștințelor sale, relatează Firenze Today.

Ancheta autorităților italiene cu privire la această evadare continuă, pentru a captura și cel de-al treilea infractor evadat, Costel Bordeianu.