Firenze: și-a riscat viața pentru un bilet de tren. Român de 56 de ani, grav accidentat în timp ce trecea peste liniile de cale ferată

Grav accident în gara Santa Maria Novella din Firenze pentru un bărbat român fără bilet care evita controalele personalului autorizat, sâmbătă seară, 9 decembrie, în jurul orei 20:00, informează lanazione.it.

Probabil căuta o scurtătură pentru a trece de la platforma Est, cea în care sunt peroanele 16 și 17, către peronul 1, spre partea opusă a gării. Sau, așa cum susțin agenții Polfer, a coborât dintr-un tren regional și ar fi încercat să se urce în altul trecând perpendicular peste liniile de cale ferată, evitând controalele de pe peroane pentru că era fără bilet.

Bărbatul, un român în vârstă de 56 de ani, la jumătatea cursei sale extrem de periculoase peste șinele de cale ferată, a fost lovit în plin de un tren rapid (Frecciarossa) care se îndrepta spre Bologna de la peronul 9 al gării din Firenze. Locomotiva trenului în mișcare, i-a zdrobit piciorul conaționalului nostru, picior care a trebuit să îi fie amputat pentru a-i salva viața. O tragedie care ar fi putut să se termine în cel mai îngrozitor mod, o clipă de iresponsabilitate, un bilet pentru care un om a riscat să-și piardă viața.

Acest caz nu ar fi unul izolat, susțin polițiștii. Sunt multe persoane care încearcă să traverseze în acest fel, riscându-și viața, pentru a evita controalele agenților Polfer și Rfi care supraveghează accesul persoanelor la peroanele trenurilor rapide și lăsând să treacă doar călătorii care dețin un bilet de călătorie valabil.

O alegere imprudentă care îi poate costa pe călătorii clandestini mult mai mult decât prețul unui bilet de tren.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI