Firenze – șofer român de 50 de ani decedat după ce s-a răsturnat cu TIR-ul pe autostrada A1

Tragicul accident a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 10 aprilie 2017, în jurul orei 17:50, la kilometrul 327 de pe autostrada A1 Milano-Napoli, în direcție spre Roma, între localitățile Incisa Reggello și Valdarno, unde un TIR s-a răsturnat în urma impactului cu parapetul dintre cele două sensuri.

Conform site-ului QuiNewsValdarno.it, șoferul TIR-ului, care transporta detergent, ar fi un bărbat de cetățenie română, în vârstă de 50 de ani, al cărui nume nu a fost dat presei încă de către autorități.

Din cauze necunoscute până în acest moment, TIR-ul condus de bărbatul român se pare că a lovit parapetul dintre benzile de circulație și s-a răsturnat, ocupând atât sensul de mers pe care circula cât și o parte din cealaltă bandă de circulație.

Sursa foto: MondoNewsblog.com

Șoferul TIR-ului, din nefericire, ar fi decedat imediat în urma accidentului. Echipa de descarcerare a pompierilor din Figline Valdarno a extras corpul neînsuflețit al bărbatului din cabină dar medicii de pe ambulanță nu au putut face nimic altceva decât să constate decesul acestuia.

În accident a mai fost implicat un autovehicul, alte două persoane fiind rănite dintre care una a fost transportată în cod galben la urgențe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procurorul Fedele La Terza, din Firenze, a emis ordin să fie executată autopsia asupra corpului șoferului român pentru a se afla dacă motivul accidentului ar fi fost o stare de rău a bărbatului, care l-ar fi făcut să piardă controlul volanului.

Tot pe autostrada A1, în jurul orei 22:00 din aceeași seară, a avut loc un alt accident între un TIR și un automobil, în dreptul localității Terranuova Bracciolini, accident în urma căruia șoferul automobilului, ale cărui date nu au fost date publicității încă, a fost rănit și transportat la spital.