Firenze – Urmărire ca-n filme finalizată cu răsturnarea mașinii. Arestați doi frați români.

700x526_urmarireperetola

O urmărire ca-n filme a avut loc sâmbătă seară, după ora 21, în zona Peretola, din Firenze, unde carabinierii au reușit să aresteze doi infractori români de 19 și 22 de ani, acuzați de complicitate la furt și ultraj, autorii fiind deja cunoscuți forțelor de ordine din trecut.

Cei doi erau frați și au fost observați de o patrulă a carabinierilor, care se afla în trecere pe via Luder din Firenze, ieșind de pe autostrada Firenze Mare într-un automobil Honda Civic cu farurile stinse, automobil care s-a dovedit apoi a fi furat în data de 8 octombrie, anul curent.

Apropiindu-se de mașina furată pentru a-i îndemna pe cei doi români să oprească, patrula carabinierilor s-a văzut amenințată de cei doi care, îndreptând direcția mașinii spre autovehiculul carabinierilor, au accelerat și au încercat să-i tamponeze pe militari, cei din urmă reușind, din fericire, să eschiveze lovitura și să pornească în urma infractorilor.

A urmat o cursă nebună unde cei doi români, fiind urmăriți de mașina carabinierilor, au încercat să frâneze de câteva ori brusc pentru a provoca un tamponament din spate cu mașina carabinierilor, în speranța de a produce daune mașinii și militarilor și a reuși să fugă. Carabinierii însă, pentru a nu pune în pericol viața cuiva, au păstrat distanța, continuând totuși să-i urmărească pe români pentru a nu le pierde urmele.

Într-un final, ajunși în viale XI Agosto, șoferul român de la volanul automobilului Honda Civic a calculat greșit traiectoria sa de mers, provocând astfel răsturnarea automobilului și totodată arestarea sa și a fratelui său de sânge și de infracțiuni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fiind vorba de un automobil alimentat cu gaz metan, a fost necesară și intervenția pompierilor pentru a asigura zona, dar între timp carabinierii au reușit să scoată din autovehiculul răsturnat pe cei doi români, care nu prezentau nici o rană, și să-i ducă direct în arest, în penitenciarul Sollicciano din Firenze.

Sursă: La Nazione