Fiul badantei din Italia a fost ucis de bătrân pentru că i-a cerut să o angajeze pe mama lui cu contract

Pensionarul italian care l-a ucis pe fiul badantei sale în seara zilei de 5 iunie 2022, într-o fermă situată pe teritoriul localității Gambolò din provincia Pavia (Lombardia), a mărturisit în fața anchetatorilor motivul pentru care a recurs la acest gest extrem.

Conform celor relatate de agenția de presă ANSA, Giovanni Vezzali, în vârstă de 85 de ani și aflat în scaunul cu rotile din cauza problemelor de sănătate, angajase în urmă cu trei ani o femeie pentru a-l îngriji.

Potrivit sursei citate, îngrijitoarea, în vârstă de 59 de ani, era plătită de bătrân cu modesta sumă de 150 de euro la săptămână și a lucrat la negru.

În toți acești ani, fiul badantei, un bărbat de 43 de ani din localitatea Nicorvo, situată în aceeași provincie, a insistat de nenumărate ori ca bătrânul să o angajeze cu contract de muncă pe mama sa.

Vezzali a refuzat mereu să facă acest lucru însă, iar fiul îngrijitoarei a ajuns la exasperare și a încercat să-l forțeze pe pensionarul de 85 de ani să încheie un contract de muncă cu mama lui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul lungului interogatoriu din noaptea de duminică spre luni, 6 iunie 2022, Giovanni Vezzali le-a explicat anchetatorilor că a luat pușca de vânătoare, deținută în mod legal, și a tras două focuri de armă în corpul bărbatului de 43 de ani fiindcă îi era teamă că acesta din urmă îi va face rău.

Fiul badantei a murit astfel pe loc, iar bătrânul în scaunul cu rotile a fost arestat și condus, după interogatoriu, în penitenciarul Torre del Gallo din Pavia, acuzat fiind de crimă cu premeditare.

@rotalianul