Fiul lui Salvini jefuit în plină stradă în Italia de trei imigranți. „Au scos o bucată de sticlă spartă și mi-au pus-o la gât”

Fiul vicepremierului Italiei și, totodată, ministrul Infrastructurilor din această țară, Matteo Salvini, a fost jefuit în plină stradă de trei imigranți în seara zilei de 23 decembrie 2022.

Federico Salvini, numele fiului politicianului italian, are 19 ani și este cel mai mare dintre copiii acestuia.

Federico Salvini împreună cu tatăl său, vicepremierul Italiei și ministrul Infrastructurii.

Potrivit ziarului La Repubblica, jaful s-a petrecut pe via Novara din vestul orașului Milano, regiunea Lombardia, în timp ce tânărul italian se îndrepta spre casă.

„Mă aflam pe stradă și trei indivizi s-au apropiat de mine. Păreau din Africa de Nord. Mi-au cerut ceva, probabil o țigară, n-am înțeles bine”, a declarat Federico Salvini.

„Au scos o bucată de sticlă spartă și mi-au pus-o la gât. Voiau telefonul”, a mai adăugat el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cei trei infractori au luat telefonul mobil al tânărului Salvini și au fugit, iar fiul politicianului a decis apoi să se grăbească spre casa tatălui său.

Odată ajuns la locuința familiei sale, agitat și speriat, a fost întâmpinat chiar de tatăl său căruia i-a explicat imediat prin ce a trecut.

Matteo Salvini a cerut atunci gărzii sale de corp să alerteze forțele de ordine, iar în scurt timp la locuința ministrului au intervenit mai multe echipaje de poliție, precum și agenții de la D.I.G.O.S, departamentul de investigații și operațiuni speciale din cadrul Poliției de Stat din Italia.

Din primele investigații a reieșit apoi că atacul asupra lui Federico Salvini nu a fost unul politic, ci un simplu jaf. Probabil infractorii nici nu aveau idee pe cine jefuiau.

Un echipaj de poliție a început să investigheze în împrejurimile locului unde a avut loc jaful și au adunat mai multe înregistrări de la camere de supraveghere video din zonă.

Polițiștii au așteptat apoi ca semnalul telefonului furat să se activeze din nou, pentru a localiza poziția sa, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

În schimb, în seara zilei de Ajun, 24 decembrie, proprietarul egiptean al unui magazin din cartierul San Siro din Milano a sunat la 112 și a spus că cineva i-a propus spre vânzare un telefon aproape nou la un preț foarte bun.

Egipteanul a refuzat, pe motiv că i s-a părut suspect, dar individul i-a lăsat telefonul oricum, sperând că așa se va decide în final să-l cumpere.

O patrulă de poliție s-a deplasat imediat la magazinul respectiv și a preluat telefonul, precum și mărturia bărbatului egiptean, dar tipul care a încercat să i-l vândă nu a mai dat niciun semn.

Ulterior, Federico Salvini a confirmat că este vorba despre telefonul care i-a fost furat, însă până la această oră infractorii nu au fost prinși.

Cu toate acestea, anchetatorii spun că au indicii exacte cu privire la identitatea acestora și arestarea lor este doar o chestiune de timp.

„I s-a întâmplat lui, cum din păcate li se întâmplă multor altora la Milano. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită”, a declarat Matteo Salvini, citat de Corriere della Sera.

Distribuie acest articol