Fiul unei moldovence din Italia, ucis în atacul de pe aeroportul din Chișinău. Mama bărbatului tocmai aterizase în acea zi

Sunt momente în care durerea nu are limite, iar suferința unei mame care și-a pierdut fiul într-un tragic incident este, fără îndoială, cea mai greu de suportat.

O astfel de durere a lovit-o recent pe Nina Munteanu, o femeie care de mai bine de 16 ani trăiește și lucrează în cătunul Alberone din localitatea italiană Cento, situată în provincia Ferrara (Emilia-Romagna), dar care este originară din Republica Moldova.

Nina, de altfel, este mama tânărului agent de frontieră ucis vineri, 30 iunie 2023, în atacul armat de la aeroportul din Chișinău, Moldova.

ina-munteanu-con-ladorato-figlio-sergio-31-anni-foto-dal-profilo-facebook-freddato-da-un-killer-mentre-era-in-servizio-allaeroporto-di-chisinau
Nina Munteanu și fiul ei, Serghei. Sursă foto: ilrestodelcarlino.it

Fiul său, Serghei Munteanu, în vârstă de 31 de ani, lucra la controlul pașapoartelor și a fost ucis de un bărbat căruia îi descoperise documentele false după ce a aterizat la Chișinău.

Mai mult, tragedia s-e petrecut chiar în ziua în care mama lui Serghei și partenerul ei tocmai sosiseră din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Alături de Serghei și-a pierdut viața și Igor Ciofu, angajat al serviciului de securitate de pe aeroport, în vârstă de 40 de ani și tată a trei copii.

Făptașul, un cetățean din Tadjikistan pe nume Rustan Ashurov și în vârstă de 43 de ani, a reacționat violent când s-a văzut descoperit, a reușit să-i ia arma tânărului polițist de frontieră și a deschis focul, ucigând astfel cele două persoane menționate mai sus.

Vestea tragică a distrus inima Ninei Munteanu, care este foarte cunoscută în Alberone prin prisma muncii sale pe care o desfășoară la Pizzeria Cantagallo.

Ea și-a revăzut fiul pentru ultima dată anul acesta, de Paște, când a venit să o viziteze în Italia.

„Tocmai aterizasem la Chișinău. Nina a văzut imediat că au avut loc împușcături la aeroport, unde fiul ei lucra în acea tură”, a declarat Constantino Po, concubinul femeii moldovence, pentru ziarul Il Resto del Carlino.

„Am aprins televizorul și am văzut că știrea era adevărată, dar nu erau menționate numele și speram că lui nu i s-a întâmplat nimic.

Apoi a sunat telefonul. Nina este devastată. E de nesuportat. Serghei era cel mai mare dintre cei trei copii ai săi și era punctul ei de sprijin.

O durere imensă și pentru mine. Ultima dată ne-am văzut acasă, la Alberone, de Paște. El vorbea cu mama sa în fiecare zi”, a mai povestit bărbatul italian.

Familia îndurerată primește acum sprijin din toate părțile, de la Alberone până în Moldova, dar nimic nu va putea compensa pierderea suferită de această mama.

„Serghei se ocupa cu verificarea documentelor celor care soseau și descoperise că acest bărbat avea documente false”, a mai explicat Constantino.

„Așa că bărbatul l-a atacat, a reușit să-i ia arma și i-a tras un glonț, iar acum Serghei nu mai este. La doar 31 de ani ne-a lăsat singuri. Și-a dat viața pentru munca lui. Era foarte bun la ceea ce făcea și asta l-a costat viața”, a adăugat concubinul mamei îndurerate.

La aflarea veștii despre moartea fiului ei, Nina Munteanu s-a simțit atât de rău încât a fost nevoie să fie transportată cu ambulanța la spital, a mai precizat partenerul ei pentru sursa citată.

Atacatorul a fost arestat și se află în prezent în custodia autorităților locale de la Chișinău.

Distribuie acest articol