Florentina a fost înmormântată duminică la Botoșani. Mama: „Mulțumim tuturor celor care au donat”

Florentina Șfaițer, tânăra română de numai 18 ani care a murit răpusă de o boală cruntă pe meleaguri străine, a fost înmormântată duminică, 1 septembrie 2019, alături de tatăl său în cimitirul satului Cișmea, comuna Răchiți din județul Botoșani.

Florentina Șfaițer, tânăra răpusă de o boală cruntă în Italia la numai 18 ani. Sursa foto: Facebook

Repatrierea trupului neînsuflețit al Florentinei a fost posibilă datorită donațiilor făcute de oamenii care au ajuns să cunoască, prin intermediul nostru și a altor publicații, povestea fetei, suferința prin care a trecut, dar și lupta pe care a dus-o mama adoptivă a tinerei, Mioara, pentru a o salva.

„Miercuri, 28 august Florentina a plecat pe ultimul său drum din Sicilia către orașul natal Botoșani, un ultim drum parcurs cu lacrimi și durere. Mulțumim firmei de transport funerar… Transporturi Funerare Romică Aurel Tofan pentru sprijinul acordat, deoarece au fost de acord să ne aducă fetița acasă în orașul natal și să le putem plăti onorariul după ce intrăm în posesia donațiilor dumneavoastră. Cu această ocazie dorim să mulțumim din suflet tuturor celor care au participat la donațiile în favoarea repatrierii trupului neînsuflețit al Florentinei. În special, vreau să mulțumesc doamnei Larisa Arama pentru ajutorul și bunăvoința de care a dat dovadă, mulțumim din suflet tuturor”, a scris Mioara pe pagina Facebook unde s-a organizat strângerea de fonduri.

Florentina s-a stins din viață la numai 18 ani în data de 24 august 2019, iar mama sa a ajuns la capătul de puterilor, atât din punct de vedere spiritual, cât și financiar. Mai ales dacă ținem cont că, în urmă cu câțiva ani, soțul Mioarei și totodată tatăl adoptiv al Florentinei, a murit și el răpus de cancer.

Larisa, prietena Mioarei, a încercat și a reușit să o ajute să ducă trupul neînsuflețit al fiicei sale în țară pentru înmormântare, de aceea a creat o strângere de fonduri pe Facebook. Acolo, oamenii cu inimă mare au donat în total până acum suma de 5.541 de euro, o sumă care va acoperi costurile pentru înmormântare și se speră că o va ajuta pe mama Florentinei și pe sora cea mică să-și revină din greutățile financiare pe care le au în prezent, având în vedere că au împrumutat foarte mulți bani în ultimele săptămâni de viață pentru a plăti consultații medicale și tratamente, în speranța că o vor salva pe tânăra de 18 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Familia s-a împrumutat de peste tot în aceste ultime săptămâni, în încercarea de a găsi un tratament și de a o vindeca. Costurile de repatriere sunt muuuult peste puterile lor, dar vor să o înmormânteze pe Flori lângă tatăl adoptiv, răpus de cancer acum câțiva ani”, scria Larisa pe pagina unde a organizat strângerea de fonduri.

„Eram convinsă că în Italia medicii vor face minuni și am refuzat, până în ultimul moment, să cred că nu se va găsi o soluție”, a mai scris Larisa.

Florentina a fost așteptată acasă de rudele și prietenii săi, sute de persoane în lacrimi, care duminică au condus-o pe ultimul drum la cimitir unde a fost îngropată, așa cum și-a dorit, alături de tatăl său adoptiv care a murit răpus de aceeași boală și el în urmă cu câțiva ani.

„Toată lumea te credea o copilă însă foarte puțini dintre noi știau că te-ai maturizat foarte devreme, eu unul te știam de la 1 anișor, atunci când ne-am cunoscut, ai adus o rază de lumină în casa noastră, ai fost o bucurie a celor ce te-au cunoscut! Niciodată nu te-ai gândit la tine, chiar și în ultimele zile printre noi aveai grijă ca mama ta să își ia pastilele de parcă tu erai perfect sănătoasă și nu aveai nimic, nu te-ai plâns niciodată că te doare ceva, întotdeauna când vorbeam îmi spuneai că ești bine și că te simți bine. Știu că una din cele mai mari dorințe ale tale a fost să vii ACASĂ, aici, în Botoșani, «să stăm toți împreună ca o familie și să fim Fericiți» …acestea erau cuvintele tale! Cu ajutorul acestor oameni minunați pe care îi respectăm și le mulțumim din suflet vei ajunge aici, ACASĂ, așa cum ți-ai dorit, însă nu vii așa cum și-ar dori toată lumea, zâmbăreață, plină de viață așa cum ai venit întotdeauna…“, a fost mesajul dureros al unchiului Florentinei transmis înainte ca trupul său neînsuflețit să ajungă în România.

Citește și: Florentina a murit în Italia la numai 18 ani, răpusă de o boală cruntă. Mama sa are nevoie de ajutorul nostru