Flori în Italia pentru Alexandru, mort pe stradă după ce i s-a făcut rău: „Era mereu calm, amabil și politicos”

Comunitatea Sant’Egidio din Castelli Romani (Lazio) a organizat un eveniment de comemorare la Pavona pentru Alexandru Mihailovic, românul în vârstă de 58 de ani care a murit în noaptea de vineri, 28 mai, de-a lungul șoselei „Nettunense” după ce s-a simțit rău și a căzut la pământ.

Alexandru a fost comemorat cu flori și cu o rugăciune de reprezentanții Comunității Sant’Egidio, asociație care îi ajută pe oamenii fără adăpost. La eveniment au fost prezenți, de asemenea, fiul și cumnatul său, informează Castelli Notizie.

Fără un domiciliu stabil, Alexandru era considerat un „om al străzii”, iar voluntarii de la Sant’Egidio se opreau deseori să stea de vorbă cu el și să-i ofere o pătură sau ceva de mâncare.

O viață grea, marcată de pierderea prematură a soției sale, apoi călătoria în Italia, unde a avut mai multe accidente la locurile de muncă. Greutățile prin care a fost nevoit să treacă nu l-au transformat într-un dur, Alexandru era mereu calm, amabil și politicos, spun despre el voluntarii italieni. Avea relații neconflictuale cu cei din jurul său și împărțea cu alții puținele lucruri pe care le avea, cum ar fi baraca sa improvizată.

„Într-o lume în care oamenii aleargă în grabă și trec adesea indiferenți prin fața celor diferiți sau în nevoie, este corect ca fiecare dintre noi să-și amintească cât de mult contează viața fiecăruia, chiar dacă uneori fragilă și plină de probleme este importantă și plină de sens. De aceea am vrut să aducem un omagiu vieții lui Alexandru punând fiecare câte o floare lângă fotografia lui, pe care am așezat-o în locul în care l-am întâlnit; aceste flori sunt semnul unei vieți care nu se va sfârși, al unei prietenii și al unei amintiri care nu va dispărea niciodată. Mulțumim celor care au participat și, de asemenea, florăriei de pe via Nettunense (Il Tuo Fioraio) care a dorit să doneze o parte din flori”, au transmis reprezentanții Comunității Sant’Egidio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI