Flori și lumânări pentru Mihai, moldoveanul mort în Italia în timp ce voia să scoată haine uzate dintr-un tomberon

Tânărul moldovean mort la Mestre (Veneția) în noaptea de vineri spre sâmbătă, 14 mai, la numai 29 de ani, în timp ce încerca să scoată haine dintr-un tomberon cu articole uzate, era tatăl unei fetițe care locuiește cu mama sa în Republica Moldova și se numea Mihai Enache. Trupul neînsuflețit al bărbatului avea capul introdus în tomberon și restul corpului afară. Viața nu i-a mai putut fi salvată.

Locatarii din imediata apropiere au auzit strigătele sale de ajutor, dar la sosirea polițiștilor, în jurul orei 1:00, Mihai nu mai dădea semne de viață. Pentru că nu avea niciun document la el, a a fost greu de identificat. Duminică, familia a depus o plângere privind dispariția sa.

Nu era un vagabond, așa cum s-a crezut inițial, ci dimpotrivă, avea o casă, un loc de muncă și mai presus de toate o familie care conta pe el. Mihai Locuia cu mama lui într-un apartament închiriat, în via De Amicis din Mestre și își găsise de lucru ca electrician la Fincantieri din Marghera.

Probabil venitul său era unul modest, de aceea încerca să economisească și să găsească posibilități pentru a-și întreține familia rămasă în patrie. Conform anumitor surse, soția și fetița lui urmau ca în perioada următoare să vină în Italia pentru a fi împreună cu el.

Întrebarea rudelor însă este de ce nu avea la el telefonul, portofelul și alte obiecte personale în momentul tragicului incident? L-a jefuit cineva? Membrii familiei cer să fie lămurite toate detaliile și să înțeleagă ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, menționează Veneția Today.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Nu era un vagabond sau un nevoiaș, așa cum s-a spus. Vărul meu avea un loc de muncă la Fincantieri și câștiga suficient pentru a se întreține. Adevărul va ieși la iveală puțin câte puțin”, a spus vărul bărbatului moldovean exprimându-și îndoielile și temerile.

Membrii familiei sunt convinși că cineva i-a făcut rău lui Mihai. Că nu a fost singur în seara aceea și că cineva l-a atacat poate ca să-i ia ceva. Totuși, autoritățile exclud acest aspect.

În memoria lui Mihai cineva a așezat o plantă mică chiar lângă tomberon, un buchet de flori galbene și o lumânare aprinsă. Un tată blând, spun prietenii, o persoană foarte apreciată la locul de muncă și un adevărat familist.