Florin, mort în străinătate la numai 18 ani. „Dumnezeu să te odihnească, suflet blând”

Un tânăr român în vârstă de 18 ani, plecat să-și câștige existența în Austria, a murit în apropierea localității Gmünd, în timp ce era la muncă.

Florin Frijan era din satul Telcișor, comuna Telciu județul Bistrița Năsăud și muncea în pădurile austriece. Moartea sa a căzut ca un fulger pentru familia și prietenii săi, relatează publicația Răsunetul.

Tânărul lucra ca tăietor de lemne și în ziua tragediei manevra un motoferăstrău pe un teren abrupt și dificil, când un trunchi de lemn a căzut peste el lovindu-l mortal.

Doi colegi de muncă l-au găsit și au acționat rapid pentru a tăia copacul și a-l elibera pe băiat, apoi au solicitat intervenția serviciilor de salvare.

Cu toate eforturile depuse, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe Florin, iar tânărul a decedat la locul accidentului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familia tânărului Florin Frijan a inițiat demersurile pentru repatrierea trupului neînsuflețit.

Cu inimile îndurerate, prietenii și rudele tânărului îl plâng și își exprimă durerea pe rețelele de socializare.

Unchiul lui Florin a scris pe Facebook:

„Doamne, de ce mi l-ai luat, Doamne mi-ai distrus sufletul… Mi l-ai luat pe nepotul meu drag, de ce el Doamne, de ce… Unde ești Florinel al meu drag, sufletul meu, întoarce-te la noi dragul meu nepot, de ce te-ai dus și ne-ai lăsat… Întoarce-te înapoi suflet blând și drag! Doamne, mi-a luat cele mai dragi ființe, primul tatăl meu iar acuma să aud că tu ai plecat de lângă noi. Vei rămâne în sufletul meu și în inima mea pentru totdeauna! Odihnă veșnică!”

Pe lângă unchiul său, mulți alți prieteni și cunoștințe au exprimat regretele lor. „Dumnezeu să te ierte prieten drag, vei rămâne mereu în amintirea mea acea persoană veselă. Nu pot să cred că ai plecat dintre noi atât de devreme. Drum lin spre cer”, a mai scris cineva.

Alți prieteni au transmis: „Dumnezeu să te ierte, prieten drag, ai plecat prea de vreme la ceruri!”, „Rămas bun, dragul meu coleg. Dumnezeu să te odihnească, suflet blând”.

Tragediile de acest gen sunt din păcate destul de frecvente în pădurile austriece, unde mii de români muncesc în condiții dificile.

Statisticile arată că anual se produc peste 1000 de accidente în această industrie, din care aproximativ 40 sunt mortale.