Focar de COVID-19 printre românii dintr-un oraș italian, depistate 70 de cazuri pozitive

Continuă depistarea de noi cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul comunității românilor din Civitavecchia, după ce, în cursul săptămânii trecute, personalul medical de la ASL Roma 4 a descoperit mai multe persoane infectate și a dispus închiderea bisericii ortodoxe române din zonă.

În total au fost înregistrate un număr de 70 de cazuri care au legătură cu românii ce frecventează biserica respectivă. Joi, 6 mai, au fost depistate alte 16 noi cazuri, iar 11 persoane au fost declarate vindecate, informează publicația Civonline.

Presiunea asupra Spitalului San Paolo rămâne constantă, paturile din secția destinată bolnavilor Covid sunt ocupate în totalitate, dar urgența este ținută sub control datorită echilibrului dintre internări și externări. Personalul sanitar de la ASL Roma 4 reînnoiește recomandarea de a se respecta cu cea mai mare atenție măsurile anti-covid.

Civitavecchia este un oraș situat pe litoralul mării Tireniene, face parte din regiunea italiană Lazio și are peste 50.000 de locuitori. Portul sau constituie un punct important pentru pasageri, având legături cu Sicilia, Sardegna, Corsica, Barcelona, Tunisia, Toulon, Malta. Pentru numărul de nave de croazieră și turiști este al doilea port în Europa în funcție de tranzit. În prezent, în oraș sunt 313 cazuri de Covid-19.