Cazuri grave de COVID în Italia printre românii sezonieri. O femeie a murit și alta este la terapie intensivă

O româncă în vârstă de 45 de ani, pozitivă la Covid, a murit în urma unui infarct și alta, de 48 de ani, este internată în stare gravă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Ca ‘Foncello din Treviso.

Cele două făceau parte dintr-un grup de muncitori români sezonieri care lucrau la cules struguri, în zona Sinistra Piave, din regiunea Veneto.

Până în prezent s-au efectuat teste pe un grup de 5 bărbați și 9 femei, care au ajuns cu autobuzul din România și au fost găzduiți în aceeași casă pe timpul lucrului la vie. Niciunul dintre aceștia nu era vaccinat.

Alarma s-a declanșat în urmă cu câteva zile, când una dintre femeile din grup a început să prezinte cele mai severe simptome ale bolii: febră, dificultăți de respirație și saturație scăzută. A fost transportată la spital cu o ambulanță și internată la Terapie Intensivă.

Câteva ore mai târziu, o colegă de-a ei a murit în urma unui stop cardio-circulator, în timp ce se afla în aceeași casă în care au locuit cu toții. „Și ea era pozitivă la Covid”, a subliniat directorul general al Ulss 2, Francesco Benazzi, citat de Il Mattino di Padova.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Testele au fost extinse și la unele persoane de naționalitate italiană, care au lucrat cu grupul de români, dar care sunt vaccinate.

Departamentul de Prevenire a efectuat astăzi teste pe ceilalți 13 muncitori români din grup și alte 5 persoane, de naționalitate italiană. 17 teste au avut rezultat negativ, unul, cel al unui muncitor român, a rezultat pozitiv.

Toți au fost puși în carantină și vor fi supuși unor controale medicale suplimentare în următoarele 72 de ore.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20