Focar de infecție cu COVID la o biserică ortodoxă română din Italia, interzisă orice activitate care implică riscul de transmitere a bolii

Primarul orașului Civitavecchia, Ernesto Tedesco, a semnat în această dimineață de vineri, 30 aprilie, o ordonanță prin care a dispus închiderea Bisericii Ortodoxe Române cu hramul Întâmpinării Domnului, în scopul combaterii răspândirii infecției de Covid-19.

Decizia a fost luată după ce s-a primit o semnalare de la ASL Roma 4 despre prezența unui grup de persoane care frecventează biserica și care au fost descoperite cu rezultat pozitiv la testul Covid.

Primăria localității Civitavecchia, din regiunea Lazio, a transmis printr-un comunicat că lăcașul de cult, situat în Via Aurelia Nord, nr 7, va rămâne închis până când autoritățile sanitare vor considera oportună redeschiderea.

Ordonanța prevede „întreruperea ritualurilor și a oricărei alte activități care implică riscul transmiterii bolilor infecțioase”, în timp ce redeschiderea este amânată „numai după comunicarea expresă a celor de la ASL (unitatea sanitară locală – n.r.)”.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a emis câteva recomandări pentru preoții români, parohi ai bisericilor din toată peninsula, precum și pentru enoriașii lor, cu privire la desfășurarea slujbei de Înviere și a celei din ziua de Paște. Despre modul de desfășurare a slujbelor religioase ortodoxe din acest an puteți citi aici.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol