Focuri de armă asupra unui șofer român de microbuz în străinătate. Două persoane au fost grav rănite

Un șofer român în vârstă de 34 de ani, care transporta zece sirieni în mașina sa, a declanșat o urmărire dramatică după ce a refuzat să oprească la un control de poliție în Salzburger Pinzgau, Austria.

231220-schlepperauto
Microbuzul condus de șoferul român. Sursă foto: exxpress.at.

Acest incident periculos, informează publicația austriacă Exxpress, s-a petrecut în dimineața zilei de 11 decembrie.

Ignorând complet siguranța pietonilor, a polițiștilor și a pasagerilor săi, românul a continuat să conducă sub condiții dificile de vreme, cu ploaie, ninsoare și carosabil înghețat, punând în pericol viețile altor persoane.

Poliția a raportat că, în ciuda avertismentelor prin focuri de armă, șoferul nu a oprit, ci a încercat să scape, lovind de mai multe ori mașina poliției.

Incidentul a luat o întorsătură gravă când un polițist a tras două focuri de armă către mașina fugarului, rănind doi sirieni. Unul dintre ei a suferit răni grave în zona capului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acest fapt a determinat procuratura să demareze o investigație împotriva polițiștilor pentru suspiciunea de tentativă de omor.

Elena Haslinger, purtătorul de cuvânt al procuraturii din Salzburg, a menționat că nu se poate exclude existența unui „intenții condiționate de ucidere” din partea polițiștilor implicați în incident.

Urmărirea s-a încheiat după ce șoferul român a părăsit șoseaua, mașina sa rămânând blocată în zăpadă. El a fugit apoi pe jos, dar polițiștii austrieci l-au capturat în cele din urmă.

Cei zece sirieni au rămas în mașină și, în timp ce erau solicitați să iasă, un alt polițist a tras accidental un foc de armă, rănind grav un alt sirian. Acești sirieni intenționau să călătorească din Slovenia în Germania, fiind transportați de presupusul traficant.

Elena Haslinger a subliniat că investigația este încă la început și că circumstanțele exacte, inclusiv justificările pentru folosirea armelor de foc, sunt în curs de examinare.

Rezultatele anchetei vor determina cum vor fi abordate acuzațiile aduse polițiștilor și vor clarifica detaliile evenimentelor din acea dimineață.

@rotalianul