Formularul 730 în Italia: Data de la care se poate depune declarația fiscală în 2021 a fost modificată

Declarația de impozitare precompletată 2021 (formularul 730 sau Declarația de Venit) va fi disponibilă online începând din 10 mai, în loc de 30 aprilie cum era programat inițial, informează Il Sole 24 Ore. Data a fost modificată din cauza situației creată de pandemia de Covid-19.

Declarația precompletată va putea fi accesată pe site-ului „Agenzia delle Entrate” cu ajutorul: Spid (Sistem public de identitate digitală), Cie (Carte de identitate electronică), Cns (Carte de serviciu național) și Pin Fisconline.

Contribuabilul va mai putea depune declarația fiscală cu ajutorul unui funcționar CAF (Centru de Asistență Fiscală) sau unui alt profesionist calificat, căruia îi va oferi o autorizație specifică pentru acces.

Formularul 730 va trebui trimis până la data de 30 septembrie 2021. Anul acesta, cine va prezenta însă declarația fiscală până la începutul lunii iunie, va primi deja orice rambursare a impozitului în luna iulie sau, în cazul pensionarilor, la plata pensiei din luna august.

Când este obligatoriu să faceți declarația de venit:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • declarația de venit trebuie să fie depusă cu ajutorul formularului 730 sau cu „Modello Redditi” de către toți lucrătorii care au avut venituri mai mari de 8,174 de euro în anul precedent;
  • când contribuabilul este titular de o activitate privată (Partita IVA), chiar dacă în 2020 nu a obținut nici un venit este obligat să depună declarația de venit;
  • dacă lucrătorul a schimbat locul de muncă pe parcursul anului 2020, a perceput retribuții de la doi sau mai mulți angajatori, este obligat să depună declarația de venit indiferent de suma anuală încasată;
  • cei care au încasat pe parcursul anului 2020 atât salariu, cât și ajutorul de șomaj.

Când vă prezentați pentru efectuarea declarației 730, este necesar să dețineți declarația CU (fost CUD) la care să fie anexată o copie a unui document de identitate al angajatorului. De asemenea, ar fi indicat să fie anexate și chitanțele primite în urma plăților contribuțiilor de la Institutul Național de Previdență Socială – INPS, pentru toate cele patru trimestre ale anului precedent.

Distribuie acest articol