Fost candidat la primăria unui oraș italian condamnat la 3 ani de închisoare pentru că a pipăit o româncă

Alessandro Condo, un cunoscut profesionist în domeniul masajului terapeutic din orașul italian Sanremo (Liguria), a fost condamnat la trei ani de închisoare de Tribunalul din Imperia pentru infracțiunea de hărțuire sexuală în formă agravată, comisă pe 27 martie 2019 asupra unei femei de naționalitate română, în vârstă de 30 de ani.

Fost candidat la funcția de primar al orașului Sanremo, Condo a fost denunțat de femeia care se dusese la cabinetul său pentru niște tratamente de kinetoterapie. Inculpatul a fost apărat în instanță de avocatul Alberto Pezzini.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorul Enrico Cinnella Della Porta, care ceruse o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, Condo ar fi pipăit-o și hărțuit-o sexual pe româncă în timpul unei ședințe de masaj.

Potrivit acuzării și reprezentantului părții civile (avocatul Gianluca De Marco), dovada evidentă a vinovăției lui Condo ar fi fost un mesaj trimis de acesta tinerei prin intermediul WhatsApp. „Vreau să-mi cer scuze. Azi nu m-am comportat bine. Mi-am pierdut controlul și te-am tratat cu lipsă de respect”, se arată în mesajul text.

În cadrul procesului, avocatul apărării a solicitat achitarea clientului său sau, în subsidiar, prin faptul că aceasta ar fi avut loc în timpul unui serviciu profesional, datorită căruia maseurul câștigase încrederea victimei sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În sentința dată, instanța prezidată de judecătorul Carlo Indellicati a mai dispus și interdicția inculpatului de a accesa funcții publice pentru cinci ani și suspendarea profesiei pe toată durata pedepsei. În plus, acesta va trebui să plătească o sumă provizorie de 5.000 de euro în favoarea părții vătămate, plus cheltuielile de judecată.