Nou decret în Italia: Măsura de distanțare între persoane a fost eliminată în mai multe situații

Italia revine la viață după un an și jumătate de pandemie, cinematografele, teatrele și muzeele se redeschid la capacitate maximă, iar distanța de un metru între persoane nu va mai fi necesară în aceste locații. Va fi obligatoriu însă Certificatul verde (Green Pass) și purtarea măștii.

Obiectivul de vaccinare a unui procent de 80% din populație a fost atins, iar redeschiderea școlilor nu a dus la o creștere a numărului de cazuri Covid-19, așa cum ar fi fost de așteptat, scrie La Repubblica.

Curba epidemiologică este în continuă scădere, într-o Italie care de luni, 11 octombrie, este toată zonă albă. Doar regiunea Sicilia mai este zonă galbenă, iar de luni va deveni „albă”.

Consiliul de Miniștri a decis cum se vor redeschide stadioanele, sălile de sport, cinematografele, teatrele, muzeele și discotecile.

Capacitatea după care vor putea funcționa muzeele, cinematografele și teatrele va fi de 100%, cu obligația ca spectatorii să poarte masca de protecție. Și la concerte vor putea fi ocupate toate locurile, măsura de distanțare de un metru între persoane fiind eliminată în aceste cazuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru stadioane și arene, guvernul a stabilit o creștere a capacității maxime de 75% la cele aflate în aer liber și la 60% pentru cele acoperite, cu respectarea distanței între spectatori și cu folosirea măștii de protecție. Intrarea va fi permisă evident doar persoanelor cu Green Pass.

Și discotecile se redeschid de la 11 octombrie, cu o capacitate maximă de 75% în aer liber și 50% în interior, dar numai dacă există sisteme de ventilație adecvate. Decretul prevede că „în zona albă activitățile care au loc în săli de bal, discoteci și locuri similare sunt permise în conformitate cu protocoalele și liniile directoare”, dar „capacitatea nu poate depăși în niciun caz 75% din maximul autorizat în aer liber și 50% în interior”.

De luni, 11 octombrie, se încearcă revenirea, cu aproximație, la viața de înainte, cel puțin pentru cei cu Green Pass. Cei care continuă să spună nu vaccinului vor trebui să se resemneze și să renunțe la multe lucruri. Controalele și amenzile înăsprite sunt instrumentele cu care guvernul va gestiona noua fază a redeschiderii.

Distribuie acest articol