A fost găsit Alin, românul înecat în Italia. Mesajul rudelor îndurerate: „Drum lin, sufletul nostru”

Trupul neînsuflețit al românului care a decis miercuri, 31 august, să facă o baie în Lacul Gibessi (Sicilia) după un grătar cu prietenii, a fost găsit de scafandri. Bărbatul, care a murit înecat, se numea Alin Marian Bălan, avea 42 de ani și era rezident la Campobello di Licata, în provincia Agrigento.

Alin a făcut un grătar cu prietenii și rudele pe malul lacului, apoi a decis să facă o baie. A ajuns în centrul lacului, de mărimea unui teren de sport, iar la întoarcere, la vreo 60 de metri de mal, s-a scufundat și nu a mai reapărut la suprafață.

Membrii familiei, martori la întreaga scenă, au dat imediat alarma și la fața locului s-au deplasat pompierii comandamentului provincial, scafandrii din Catania și Palermo, o ambulanță și elicopterul de la 118, precum și carabinierii din Campobello di Licata. Căutările s-au derulat pe parcursul a mai multor ore.

Seara, după lăsarea întunericului, acestea ar fi trebuit suspendate și o echipă de salvatori trebuia să rămână pe loc. Niciunul dintre ei nu s-a simțit însă capabil – chiar dacă speranțele erau acum inexistente – să oprească pe moment căutările. Membrii familiei, care au rămas la fața locului, erau disperați. Scafandrii au continuat să se scufunde și abia în jur de miezul nopții cadavrul a fost identificat și scos la iveală.

Alin Marian Bălan era originar din județul Vaslui și lucra în Italia de 15 ani. Era căsătorit și avea un fiu în vârstă de 20 de ani. Muncea din greu împreună cu soția pentru a-și construi o casă în România, ne-a declarat nepoata românului nostru.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Drum lin, sufletul nostru ♥️”, a scris nepoata românului pe Facebook. Mai jos, un video din timpul căutărilor: