A fost găsit copilul român răpit în Italia. Mesajul tatălui: „Nu mă puteți judeca pentru că-mi iubesc copilul”

Copilul român, răpit la Padova de tatăl său, a fost găsit în România, informează Il Resto del Carlino.

Conform informațiilor inițiale, bărbatul și fiul său au fost găsiți de polițiștii români la bordul unui tren, la granița dintre Ungaria și România.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au identificat, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un minor în vârstă de 5 ani care figura în bazele de date ca fiind dispărut, alerta fiind introdusă de autorităţile italiene.

În data de 07 octombrie 2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, călătorind ca pasager în trenul care circulă pe relația Budapesta – Timișoara, un cetățean român, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Arad, însoțit de fiul său, în vârstă de 5 ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că minorului era dat dispărut de către autorităţile din Italia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ca urmare a celor constatate, bărbatul şi fiul său au fost duşi la sediul sectorului Curtici, pentru verificări suplimentare.

Minorul a fost încredinţat reprezentanţilor D.G.A.S.P.C. Arad, iar tatăl acestuia este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun, se arată într-un comunicat al PFR.

David, în vârstă de 5 anișori, a fost răpit marți, 5 octombrie, de tatăl său, Bogdan Hristache, un bărbat român care avea interdicție de a se apropia de fiul său.

Tatăl a acționat cu alți trei complici, printre care și o femeie. Răpirea a avut loc între via Giolitti și via Salandra, unde micuțul locuiește împreună cu Alexandra Moraru, mama sa, în vârstă de 26 de ani. Totul a durat o fracțiune de secundă. Copilul a fost luat practic din brațele mamei care îl ducea la grădiniță.

- Continuarea după publicitate -

Mașina cu care cei patru au acționat, o autoutilitară Mercedes Vito, a fost găsit de carabinierii italieni la Limena, o localitate din provincia Padova.

Autoutilitara cu care a fost răpit David, la Padova

Conform La Repubblica, Bogdan Hristache, tatăl băiatului, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare:

„Timp de 3 ani nu te-am văzut și nu te-am auzit pentru că așa a vrut mama ta. Te-a furat și te-a dus cu ea în Italia, fără să aibă consimțământul meu. Nu mă puteți judeca pentru că-mi iubesc copilul.”

Cu trei ani în urmă, Tribunalul București a emis o hotărâre judecătorească prin care tatăl avea interdicție de a se apropia de fiul său.

„Nu este prima dată când Bogdan răpește copilul, s-a mai întâmplat acum 3 ani, când locuiam în România, am ieșit cu David să fac niște cumpărături și l-a luat, nu am știut nimic despre el timp de opt luni”, a povestit mama copilului, Alexandra Moraru.

Carabinierii italieni au deschis un dosar pentru sechestru de persoană.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20