A fost găsit corpul fetei ucise în Italia de moldoveanul Dumitru Stratan

A fost găsit miercuri, 1 februarie, cadavrul Yanei Malayko, tânăra ucraineancă în vârstă de 23 de ani, ucisă de fostul iubit, moldoveanul Dumitru Stratan. Trupul neînsuflețit era într-un sac aruncat printre niște tufe de mărăcini, în zona rurală dintre Mantova și Brescia, informează ANSA.

Yana Malayko a dispărut între joi 19 și vineri 20 ianuarie, în Castiglione delle Stiviere (Mantova) după o întâlnire cu fostul ei iubit, moldoveanul Dumitru Stratan, în vârstă de 33 de ani. Bărbatul a fost acuzat de moartea tinerei, dar a refuzat să spună unde a ascuns corpul.

Yana Malayko, ucraineancă de 23 de ani, ucisă de fostul iubit. Sursa foto: ANSA

Au luat astfel sfârșit căutările care au durat aproape două săptămâni

Trupul neînsuflețit a fost găsit de carabinieri, ajutați de un grup de voluntari, la ora 15:15. Era în spatele unei companii horticole, puțin mai departe de semnul care indică intrarea pe teritoriul localității Lonato, într-un sac mare, negru, aruncat în tufele de mărăcini și acoperit cu mai multe ramuri de copaci.

A fost găsit corpul fetei ucise în Italia de moldoveanul Dumitru Stratan. Sursa foto: ANSA

Zona în care a fost găsit cadavrul nu este departe de locul unde Dumitru Stratan s-a oprit în acea noapte cu Mercedesul blocat în noroi. Anchetatorii au găsit în mașină urme de sânge și un hârleț.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
A fost găsit corpul fetei ucise în Italia de moldoveanul Dumitru Stratan. Sursa foto: ANSA

„La fața locului sunt în desfășurare operațiuni de poliție criminalistică, pentru primele constatări, în prezența Parchetului care coordonează activitățile și la final corpul va fi mutat pentru verificările tehnice ulterioare și pentru efectuarea autopsiei”, a declarat procurorul-șef din Mantova, Emanuela Fasolato.

Despre Dumitru Stratan, procurorul a declarat: „În prezent se află în închisoare, în arest preventiv, sub acuzația de crimă cu premeditare şi ascunderea unui cadavru. Procedura se află în faza de cercetare preliminară.”

Dumitru Stratan, 33 de ani, acuzat în Italia de uciderea fostei sale iubite și ascunderea cadavrului

Crima ar fi avut loc în incinta apartamentului de trei camere în care încă mai locuia Yana, deținut de sora lui Dumitru

La locul faptei au fost găsite pete de sânge pe clanța ușii de la dormitor și pe salteaua de pe pat, pete pe care Dumitru ar fi încercat, în van, să le curețe. Se știe, de asemenea, că a pus plapuma într-un sac negru și cadavrul în alt sac.

O cameră de supraveghere video, poziționată în afara clădirii, l-a înregistrat pe moldovean în timp ce trăgea sacul cu corpul fără viață al fetei spre mașina sa Mercedes și-l punea în portbagaj.

Mai târziu, bărbatul moldovean și-a sunat sora și i-a spus: „Am ucis-o pe Yana, cum m-a ucis și ea pe mine.” El a fost arestat, dar a refuzat să spună unde se afla corpul fostei sale iubite.

Relația lui Dumitru cu Yana a durat trei ani. În luna decembrie a anului trecut ea a decis să se despartă de el. Bărbatul, care avea probleme cu drogurile, a refuzat să accepte acest lucru.

Pe același subiect mai puteți citi: Povestea lui Dumitru Stratan, moldoveanul din Italia care și-a ucis fosta iubită. Tată sinucigaș și probleme cu drogurile

Distribuie acest articol