A fost găsită fata româncă dată dispărută în Italia. Era plecată cu bărbatul de care s-a îndrăgostit

Tânăra româncă în vârstă de 17 ani din Conegliano, provincia Treviso, a fost găsită de carabinierii italieni în casa surorii bărbatului cu care fata fugise, informează Corriere della Sera. Letiția Diana era dată dispărută de duminică, 24 noiembrie. Mama ei se temea că a fost răpită și dusă în Germania pentru a se prostitui.

Carabinierii din Piacența au făcut ieri, vineri 29 noiembrie, o percheziție la domiciliul surorii bărbatului cu care Letiția Diana își pierduse urmele de duminica trecută. Fata a fost găsită în casa respectivă: „Tânăra era bine și liniștită, ne-a urmat imediat ce i-am cerut să o facă. De asemenea, cei din casă au fost persoane cooperante, nu s-au înregistrat probleme”, au declarat carabinierii care au luat parte la acțiune. „Sunt mulțumită că totul s-a sfârșit cu bine”, a spus mama fetei abia a aflat vestea. „Abia aștept să o îmbrățișez, nu o voi întreba nimic pentru că mă gândesc că a fost destul de traumatizată. Pentru mine este important să știu că este bine și în siguranță.”

Fata a dispărut duminica trecută, la ora 8.00 dimineața când i-a spus mamei sale că merge la biserică și se va întoarce la prânz. La ora 13.00 mama a primit în schimb un apel telefonic de la un bărbat: „Este cu mine, am venit din Germania ca să o iau. De acum înainte voi avea eu grijă de ea.” Era bărbatul în vârstă de 27 de ani de care fata se îndrăgostise după ce vorbise de mai multe ori cu el pe chat. Joi, mama fetei a primit un alt apel telefonic în care fiica sa îi spunea că este bine, fericită și să nu o mai caute, dar familia credea că tânăra a fost constrânsă de răpitorii săi să spună aceste lucruri.

Dispariția tinerei a avut un efect devastator asupra familiei sale, mai ales că anumite voci spuneau despre bărbatul cu care fata fugise că ar fi unul care duce fete pentru prostituție în Germania. Mama fetei s-a mobilizat și a făcut numeroase apeluri în televiziune, în presă și pe rețelele sociale.

Mama fetei la Pomeriggio Cinque, program tv pe Canale 5

Anchetatorii au specificat că nu există niciun indiciu că bărbatul s-ar ocupa cu trafic de persoane, așa cum susținea mama tinerei românce. Procuratura din Treviso însă, după ce părinții au depus o plângere împotriva bărbatului, au deschis un dosar pentru răpire de minori împotriva acestuia. Carabinierii anchetează acum și rolul pe care sora bărbatului l-a avut în această acțiune. Ei spun că era imposibil să nu știe că minora a plecat de acasă fără acordul părinților și că prin găzduirea tinerei a contribuit la infracțiunea de răpire de minori pentru care fratele ei este cercetat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI