Fost preot român în Italia, mort după ce s-a aruncat în fața metroului

Preotul catolic Eremia-Antonel Mîrţ, în vârstă de 39 de ani, și-a pierdut viața miercuri, 28 iunie, după ce s-a aruncat în fața metroului, în stația Aviatorilor, din București. Preotul român s-ar fi sinucis din cauza unor probleme grave de sănătate.

„Metrorex informează că pe 28.06.2023, în jurul orei 14:15, în stația de metrou Aviatorilor, un călător a căzut în calea de rulare, pe firul 2, posibilă tentativă de suicid”, a transmis Metrorex, printr-un comunicat.

Episcopia Romano Catolică din Iași a confirmat decesul preotului Eremia-Antonel Mîrţ, menționând că acesta avea probleme de sănătate ce ar fi putut contribui la decizia sa disperată.

1200-2023062910228 (2)
Preotul catolic Eremia-Antonel Mîrţ

Preotul catolic Eremia-Antonel Mîrţ a activat în conventul „Sfântul Francisc din Assisi” din localitatea Cortona (Italia), până în anul 2015, după care a primit obedienţă pentru conventul „Sfinţii Martiri” din localitatea San Zeno (Italia), unde a rămas până în anul 2016, când a fost transferat în conventul „Sfântul Iosif de Copertino” din localitatea Osimo (Italia).

Din cauza unor probleme de sănătate, între anii 2019-2022, a urmat o perioadă de recuperare atât în ţară, cât și în străinătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După o recuperare parțială, în anul 2022, a primit obedienţă pentru conventul „Sfântul Bonaventura” din Bucureşti, având posibilitatea de a se îngriji în continuare de sănătate.

Născut pe 18 martie 1984, în municipiul Roman, jud. Neamț, Eremia-Antonel Mîrţ a fost al șaselea din cei nouă copii ai soților Laurențiu și Margareta Mîrț.

Distribuie acest articol