Fost primar român, arestat în Italia. Era dat în urmărire generală

Minel Florin Prina, în vârstă de 50 de ani, fost primar PSD al orașului Slatina, a fost arestat în Milano. Prina era căutat din 3 mai pentru o condamnare de 4 ani și jumătate de închisoare pentru acuzații de corupție în calitate de persoană cu funcție publică, spălare de bani și trafic de influență, relatează Milano Today.

700-20230510131144 (6)
Minel Florin Prina

Potrivit investigațiilor, Prina a fost implicat într-o anchetă alături de alți suspecți, inclusiv Darius Vâlcov, care a fost primar al Slatinei între 2004 și 2012, și, mai important, a fost ministru al finanțelor în guvernul lui Victor Ponta.

Vâlcov, și el condamnat, în prezent pare a fi de negăsit. Există zvonuri că și acesta s-ar afla în Italia.

Fostul primar Prina era dat în urmărire generală. El a fost prins în Milano marți, 9 mai, unde a fost localizat și arestat de carabinieri, la exact o săptămână după ce autoritățile române au emis mandatul european de arestare.

Ancheta în care a fost condamnat se concentrează pe anumite lucrări publice efectuate în Slatina, incluzând reabilitarea sistemului de canalizare și al străzilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Primarul ar fi făcut legătura între fostul ministru Vâlcov și o companie care a obținut ulterior contractele. Se pare că o parte a corupției, pe lângă bani, a fost realizată și prin intermediul a peste o sută de opere de artă.

Este vorba despre „Dosarul Tablourilor”, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.

Cercetările militarilor din a IV-a secțiune a nucleului investigativ continuă în vederea identificării unor posibili complici în Italia care ar fi putut să faciliteze fuga și ascunzișul de scurtă durată al lui Prina în Milano.

Distribuie acest articol