A fost prins în Italia Șerban Pop, fostul șef al Fiscului român. Era dat în urmărire internațională

Șerban Pop, fostul șef al ANAF, a fost prins în Italia, potrivit unor surse judiciare. Acesta a fost arestat și se află în acest moment în Penitenciarul din Como, informează Mediafax.

În continuare urmează să se aplice mandatul european de arestare, urmând ca instanţa din Italia să se pronunţe cu privire la executarea acestui mandat şi predarea fostului şef al ANAF către România. Această etapă va avea loc după ce instanţa din România va transmite documentaţia necesară.

Fostul șef al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Șerban Pop, în vârstă de 44 de ani, era dat în urmărire generală națională și internațională. El a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență, în dosarul în care Alina Bica a fost achitată.

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind mita pentru clasarea dosarului în care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Potrivit DNA, în anul 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 de euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri. O parte din aceşti bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, la acea dată consilierul ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în acest dosar.