Italia: A abuzat sexual de doi frați români, profesor italian condamnat la 8 ani de închisoare

Un fost profesor italian din Santo Stefano in Aspromonte, în Reggio Calabria, a fost condamnat la 8 ani de închisoare după ce s-a dovedit că a comis abuzuri sexuale în dauna a doi minori de origine română. Cei doi copii români, care erau frați între ei, au fost apărați în instanță de avocatul Marco Crocitta.

F.C., fost profesor la școala din Santo Stefano in Aspromonte, făcea meditații cu cei doi copii români după orele de curs. Profitând de inocența acestora și amenințându-i în diferite moduri, fostul profesor a profitat sexual, în repetate rânduri și în timpuri diferite, de cei doi minori, forțându-i să se supună mai multor acte sexuale.

Faptele datează din 2015, când cel mai mare dintre frați, care avea 15 ani, a fost abuzat în mod repetat, fiind forțat de către profesor să suporte acte sexuale precum masturbarea și altele de acest fel. De frică și rușine minorul a ales inițial să ascundă faptele comise împotriva sa, dar, la câteva luni, după ce fratele mai mic i-a povestit că profesorul îl abuzase și pe el a hotărât să spună tot părinților. Nu putea lăsa ca și frățiorul său să
întâmpine aceleași umilințe și aceleași comportamente josnice din partea celui care ar fi trebuit să îi educe.

Mama copiilor a denunțat totul carabinierilor din Santo Stefano in Aspromonte iar procuratorul a decis imediat arestarea preventivă a fostului profesor, care a fost supus arestului la domiciliu pe perioada procesului.

După ce frații români au fost ascultați de procurator în prezența și cu ajutorul unui psiholog numit de judecător, declarațiile acestora au fost considerate adevărate și conforme cu realitatea faptelor. Judecătorul Caterina Catalano nu a avut niciun dubiu că profesorul este autorul abuzurilor sexuale denunțate de cei doi copii minori. Nu au servit la nimic cele 700 de pagini ale dosarului întocmit de apărătorii zeloși ai educatorului, avocații Marco Novara și Giovanni Laganà. Aceștia nu au reușit să îl scape pe acuzat de condamnarea aspră a judecătorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sprijinul profesional dar și uman acordat familiei de români în instanță de către avocatul Marco Crocitta, de la Curtea Tribunalului din Reggio Calabria, a fost esențial. În calitate de apărător al celor doi copii, avocatul Crocitta a reușit să dovedească și să susțină cu argumente valide acuzațiile aduse profesorului și să facă dreptate familiei.

Minorii au primit o despăgubire substanțială pentru prejudiciile morale suferite, iar fostul profesor a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Împotriva sa au fost prevăzute, de asemenea, o serie de interdicții menite să obstrucționeze în viitor posibile abuzuri asupra minorilor.