Fostă menajeră în Italia, prinsă în România cu un permis fals: „Mi l-a dăruit familia de italieni la care am lucrat”

O femeie în vârstă de 36 de ani din județul Neamț a fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru uz de fals și conducere fără permis, după ce a fost prinsă conducând cu un permis italian falsificat.

Ea susține că l-a primit cadou de la o familie de italieni cu influență pentru care a lucrat ca menajeră, relatează Adevărul.

Femeia a fost prinsă de două ori de polițiștii români conducând cu același permis fals, prima dată în iulie 2019 și apoi în decembrie 2020.

Conform declarațiilor sale, în timp ce lucra în Italia, în anul 2011, familia unde era angajată i-a cerut să depună documentația necesară pentru obținerea unui permis de conducere italian.

Deși a urmat cursurile școlii de șoferi, nu a susținut examenul, primind permisul „într-un plic alb” de ziua ei. Românca a folosit acest permis în Italia, unde nu au fost ridicate suspiciuni, chiar și atunci când a fost oprită de carabinieri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Situația a devenit problematică când, în ianuarie 2021, femeia a încercat să schimbe permisul italian cu unul românesc la Serviciul Permise și Înmatriculări.

Verificările polițiștilor au relevat că permisul nu figura în baza de date a autorităților italiene, ducând la deschiderea unui dosar penal pentru uz de fals și conducere fără permis.

Femeia a declarat anchetatorilor români că nu știa despre falsificarea permisului, menționând că angajatorii săi din Italia aveau relații cu diverse persoane influente, inclusiv foști polițiști și deputați.

Judecătoria din Piatra-Neamț, în sentința sa, a subliniat pericolul public reprezentat de folosirea unui permis falsificat, accentuând faptul că aptitudinile de conducere ale inculpatei nu au fost verificate de autorități.

Cu toate acestea, s-a luat în considerare situația personală a femeii, aceasta fiind mamă a unui copil de 6 ani și 10 luni și fără antecedente penale. Sentința nu este definitivă.