Fostul partener al Anicăi, românca ucisă în Italia, are un alibi puternic. Se alfa în România când s-a petrecut crima

Anica Panfile, româncă din Italia, mamă a patru copii, a fost găsită moartă în râul Piave, la Spresiano, provincia Treviso din Veneto, la data de 21 mai.

Investigatorii au descoperit între timp indicii alarmante care par să lege moartea tragică de fostul ei partener, Vasilică L., tatăl a trei dintre copii și de naționalitate română și el.

Potrivit informațiilor relatate de Tribuna di Treviso, fostul partener, în vârstă de 33 de ani, s-ar fi aflat în România în ziua dispariției femeii.

În prezent, este în plină desfășurare un proces împotriva lui, acuzat de amenințări cu moartea asupra Anicăi.

În decembrie anul trecut, femeia refuzase să retragă plângerea împotriva acestuia, pe motiv că se teme de el.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Jurnaliștii italieni au aflat că Anica, care lucra ca bucătăreasă într-un azil de bătrâni din Santa Bona, primea mesaje cu amenințări de la Vasilică.

Într-unul dintre aceste mesaje scria: „Ești cu siguranță cu altcineva. Voi veni în Italia și vă voi omorî pe amândoi.”

Un alt mesaj sugera că fostul partener ar putea avea contacte periculoase în Treviso și că va apela la ele pentru a-i face rău femeii.

În prezent, anchetatorii investighează prin trecutul Anicăi, încercând să înțeleagă mai bine circumstanțele care au condus la acest tragic eveniment.

Au fost confiscate telefonul mobil și computerul conaționalei, iar analiza acestora, se speră, va oferi noi indicii care ar putea duce la identificarea și arestarea criminalului.

În ziua dispariției sale, Anica a fost văzută de un martor în apropierea unui magazin de biciclete din localitatea Arcade, la câteva zeci de metri de casa fostului ei angajator, Franco Battaggia, supranumit „regele peștelui” și care are deja un omor la activ.

Battaggia este, de asemenea, ultima persoană care a văzut-o în viață pe Anica Panfile, cei doi întâlnindu-se cu puțin înainte de dispariția ei.

Ancheta continuă, iar cercetătorii speră că, în curând, vor fi în măsură să prezinte noi dovezi care să ajute la rezolvarea acestui caz tragic.

În ciuda faptului că primele suspiciuni au căzut asupra fostului partener așadar, poliția italiană continuă să urmărească toate pistele posibile.

Carabinierii au revenit la râul în care a fost găsit cadavrul pentru a căuta telefonul și geanta victimei, sau orice indicii care ar putea fi legate de femeia ucisă cu mai multe lovituri, probabil aplicate cu un băț sau cu un obiect contondent cu formă rotundă.

Loviturile multe, aplicate în partea stângă a feței și în ceafă, s-au dovedit fatale pentru românca noastră.

Alte noi informații ar putea apărea din analiza de laborator a țesuturilor prelevate de pe corpul victimei. Cu toate acestea, va fi nevoie de câteva săptămâni până când rezultatele vor sosi.

Obiectivul principal al anchetatorilor acum este să găsească telefonul româncei ucise, dispozitivul dispărând fără urmă, deși alte obiecte personale de-ale sale au fost găsite în apa în care a fost aruncat cadavrul.

Terenul de lângă apă fost inspectat centimetru cu centimetru, dar telefonul ei nu a fost găsit. Se suspectează așadar că criminalul l-a făcut să dispară intenționat.

Este foarte posibil deci ca în acel telefon să existe informații care ar putea conduce la criminalul Anicăi Panfile.

Distribuie acest articol