Franța – a furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro de sub nasul bijutierului. Arestat un român din Prahova.

S-a prezentat la showroom-ul privat din Paris al mărcii elvețiene de bijuterii De Grisogono, după ce a făcut o programare în preleabil, recomandându-se ca fiind un evaluator interesat de achiziționarea unor bijuterii pentru o terță parte și a plecat cu două diamante brute și două inele cu pietre prețioase la el, în valoare de 5,2 milioane de euro, fără a fi observat.

Este vorba despre George Ploscaru, un cetățean român din Prahova care în dimineața zilei de 30 decembrie, 2016, a reușit să sustragă și să înlocuiască bijuteriile cu unele false chiar de sub nasul bijutierului, ieșind din showroom cu diamantele și inelele la el. Ploscaru a reușit să înlocuiască bijuteriile adevărate cu niște copii fără valoare, în timpul examinării, iar vânzătorul a realizat acest lucru abia în după-amiaza acelei zile, când a anunțat poliția, relatează Agerpres.

Valoarea acestor bijuterii ar fi de 5,2 milioane de euro, a precizat agenția de presă, George Ploscaru împărțindu-le cu doi cetățeni sârbi, imedait după furt,  care se presupune că sunt complicii săi. Ploscaru a păstrat pentru el un inel și unul dintre cele două diamante brute, diamantul vânzându-l imediat unor cetățeni din Israel, în timp ce cu inelul s-a întors în România, încercând să-l plaseze la niște amici, pentru a nu fi descoperit cu bunul furat asupra sa.

Tribunalul din Prahova a dispus arestarea preventivă a lui George Ploscaru pentru 30 de zile, în timp ce pentru alți șapte suspecți se efectuează cercetări pentru tăinurea acestei infracțiuni. Nu s-a specificat nimc, însă, în ceea ce privește cei doi cetățeni care au fost complici la jaf cu Ploscaru.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol