Franța – a furat bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro de sub nasul bijutierului. Arestat un român din Prahova.

S-a prezentat la showroom-ul privat din Paris al mărcii elvețiene de bijuterii De Grisogono, după ce a făcut o programare în preleabil, recomandându-se ca fiind un evaluator interesat de achiziționarea unor bijuterii pentru o terță parte și a plecat cu două diamante brute și două inele cu pietre prețioase la el, în valoare de 5,2 milioane de euro, fără a fi observat.

Este vorba despre George Ploscaru, un cetățean român din Prahova care în dimineața zilei de 30 decembrie, 2016, a reușit să sustragă și să înlocuiască bijuteriile cu unele false chiar de sub nasul bijutierului, ieșind din showroom cu diamantele și inelele la el. Ploscaru a reușit să înlocuiască bijuteriile adevărate cu niște copii fără valoare, în timpul examinării, iar vânzătorul a realizat acest lucru abia în după-amiaza acelei zile, când a anunțat poliția, relatează Agerpres.

Valoarea acestor bijuterii ar fi de 5,2 milioane de euro, a precizat agenția de presă, George Ploscaru împărțindu-le cu doi cetățeni sârbi, imedait după furt,  care se presupune că sunt complicii săi. Ploscaru a păstrat pentru el un inel și unul dintre cele două diamante brute, diamantul vânzându-l imediat unor cetățeni din Israel, în timp ce cu inelul s-a întors în România, încercând să-l plaseze la niște amici, pentru a nu fi descoperit cu bunul furat asupra sa.

Tribunalul din Prahova a dispus arestarea preventivă a lui George Ploscaru pentru 30 de zile, în timp ce pentru alți șapte suspecți se efectuează cercetări pentru tăinurea acestei infracțiuni. Nu s-a specificat nimc, însă, în ceea ce privește cei doi cetățeni care au fost complici la jaf cu Ploscaru.