Frățiorii români morți în Italia, mama s-a simțit rău în biserică. Slujba de înmormântare a început cu întârziere

Durere și tristețe de nedescris în catedrala din Manfredonia, regiunea Puglia, unde a avut loc astăzi, 13 iulie, slujba de înmormântare a celor doi frățiori români înecați în seara zilei de marți, 11 iulie, într-un bazin de colectare a apei situat în zona rurală dintre Manfredonia și Zapponeta.

Cele două sicrie albe ale lui Nicolae Daniel și Ștefan Brichisala, în vârstă de 6 și respectiv 7 ani, au ajuns la biserică în jurul orei 15:30, relatează Corriere della Sera.

Slujba, oficiată de Părintele Arhiepiscop Paolo Moscone, urma să aibă loc la ora 16:00, dar a început cu oarecare întârziere, deoarece una dintre surorile băieților a început să plângă atât de tare la vederea sicrielor încât a trebuit să fie însoțită afară, iar mamei i s-a făcut rău.

173336583-c4c20068-2505-4aeb-b919-23525fbbabd8
Sursa foto: La Repubblica

Mama a primit primul ajutor într-una din ambulanțele care au fost instalate în afara catedralei. Tatăl și cealaltă surioară au fost și ei asistați de personalul sanitar de la 118.

În biserică a fost prezent un număr mare de persoane, în ciuda temperaturilor extrem de ridicate care se înregistrează în aceste zile.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Proprietarul terenului din zona rurală Manfredonia, unde se află bazinul în care s-au înecat cei doi frați români, este cercetat de Parchetul din Foggia sub acuzația de omor din culpă.

Screenshot-2023-07-12-alle-17.36.09 (1)

În practică, el nu ar fi supravegheat starea proprietății sale și nu ar fi acordat atenție împrejmuirii adecvate a bazinului. Gardul din jurul bazinului este deteriorat, ceea ce a facilitat intrarea frățiorilor care voiau să facă o baie.

Parchetul nu a considerat necesar să dispună autopsia celor două cadavre întrucât cercetările medico-legale nu au furnizat elemente adecvate pentru formularea altor ipoteze.

Nicolae Daniel și Ștefan prezentau toate caracteristicile specifice unor victime moarte prin înec.

Sunt încă în desfășurare activități pentru a se reconstitui cu exactitate dinamica celor întâmplate și pentru a se stabili orice răspundere penală.

Distribuie acest articol