Fraudă de 1,3 milioane de euro în Italia: 64 de români surzi primeau indemnizații în mod ilegal

Un număr de 64 de români, afectați de surditate, au fost acuzați de fraudă în Italia, în urma unei scheme ingenioase prin care au obținut în mod ilegal beneficii dedicate persoanelor cu dizabilități, cauzând astfel daune de aproximativ 1,3 milioane de euro statului italian.

Au profitat de faptul că statul italian oferă compensații financiare pentru persoanele cu dizabilități, menționează La Stampa

Acești indivizi s-au deplasat din România în provincia Alessandria, regiunea Piemont, unde și-au stabilit rezidența în diferite localități, au depus cereri pentru constatarea dizabilității, apoi s-au întors în țară.

Mecanismul folosit în perioada 2015-2020 a fost întotdeauna același: stabilirea unei rezidențe fictive în Alessandria, Casale, Novi sau Tortona și crearea unui cont bancar pentru primirea banilor.

Institutul Național de Protecție Socială din Italia (INPS) a declanșat alarma în urma observării unor nereguli și autoritățile competente au demarat o anchetă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Multe dintre aceste persoane aveau aceeași adresă de rezidență, un fapt care a stârnit suspiciuni.

Ancheta, care a fost încetinită de pandemia de COVID-19, a fost condusă de „Guardia di Finanza” din Alessandria, o ramură a poliției italiene responsabilă pentru combaterea fraudei financiare.

În urma investigațiilor, toate cele 64 de persoane, suferind într-adevăr de surditate, au fost acuzate de fraudă.

Distribuie acest articol