Frosinone – făt de 4 luni găsit în conductele de canalizare. Anchetată o româncă de 20 de ani.

Un făt de doar 4 luni a fost descoperit ieri, 9 noiembrie, în jurul orei 11, de un muncitor care se ocupa de desfundarea conductelor din vecinătatea unor locuințe între Frosinone și Ferentino.

Muncitorul a fost chemat de locatarii din zonă care au raportat o problemă în conductele de canalizare și, imediat după macabra descoperire, a chemat carabinierii care în urma investigațiilor în zonă, au ajuns să interogheze o tânără română de doar 20 de ani și pe concubinul acesteia, tot român, de 30 de ani.

În urma percheziționării locuinței celor doi, s-au găsit medicamente care sunt folosite de obicei, ilegal și în afara circuitului sanitar, pentru a provoca un avort, medicamente care odată consumate provoacă, ca un efect secundar, contracții puternice și în consecință pierderea sarcinii și eliminare fătului.

Din primele date, se pare că bărbatul român este cunoscut deja de polițiști ca fiind proxenet, deși, interogat fiind, el neagă orice legătură și declară că nu știa nimic de acest avort sau de această sarcină. Cu toate acestea, anchetatorii îl consideră posibil suspect în acest caz, considerând probabil ca fata să fi fost obligată să avorteze pentru a nu pierdea venitul de pe urma acesteia.

În schimb, tânăra română a preferat să rămână în tăcere la sfatul avocatului acesteia, Alessandro Loreto, urmând ca în următoarele zile să se facă teste DNA pentru a se stabili dacă ei sunt părinții fătului găsit, fiindu-le prelevate probe de salivă de la cei doi români.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazurile de acest gen sunt nenumărate, din păcate, foarte puține fiind descoperite, iar noi, ca de obicei, sfătuim oamenii să denunțe orice comportament suspect observat, denunțările putând fi făcute chiar și sub anonimitate, de doritori.

În cazul în care aţi fost atras/ă într-o astfel de situație sau cunoaşteţi persoane care pot fi identificate drept victime ale traficului de fiinţe umane, recomandăm semnalarea neîntârziată la:

Atenție! Nu este obligatoriu să vă dezvăluiți identitatea. Puteți rămâne anonim.

Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, pune la dispoziţia cetăţenilor români un Ghid de informare privind traficul de persoane.

Pentru a descărca Ghidul de informare privind traficul de persoane în format PDF, dați click aici.

Distribuie acest articol