Frosinone – tânăr român de 17 ani înjunghiat la Aquino. Arestați doi frați italieni de 17 și 20 de ani.

Agresiunea a avut loc în localitatea Aquino, din provincia Frosinone, unde, luni seara, 20 decembrie, 2016, în jurul orei 22.45, un tânăr român de doar 17 ani a fost agresat și înjunghiat de către doi italieni în vârstă de 17 și 20 de ani.

Din relatările presei din zonă, nu era pentru prima dată când tânărul nostru conațional a fost agresat de unul dintre cei doi băieți italieni, acesta fiind denunțat deja la autorități în trecut, de către tânărul român pentru amenințări și hărțuire. Acesta fiind și motivul pentru care cei doi tineri italieni l-au oprit pe tânăr în piazza san Tommaso D’Aquino unde l-au agresat din nou și i-au provocat o tăietură în zona șoldurilor cu un cuțit de bucătărie, cu lama de 16 centimetri.

La fața locului au intervenit imediat carabinierii, arestând cei doi frați italieni, cel de 20 de ani fiind deja cunoscut forțelor de ordine pentru jaf și furt agravat. Tânărul cetățean român a fost dus la spitalul Santa Scolastica, aflându-se în afara oricărui pericol, iar cei doi tineri italieni au fost arestați, cel de 20 de ani fiind dus la închisoarea San Domenico din Cassino iar cel de 17 ani la un centru de primire pentru minori din Roma.

Acesta este un act foarte grav de hărțuire și violență în rândul minorilor (în italiană este denumit ”bullismo”), iar cine nu cunoaște gravitatea argumentului sau nu a ajuns să vadă cazuri atât de grave, poate trata astfel de comportamente cu indiferență, atunci când le observă în societate sau chiar și atunci când este victima lor. Însă, astfel de fapte sunt foarte grave și foarte des întâlnite în rândul minorilor, fiind vorba de copii sau adolescenți violenți a căror acțiuni pot avea consecințe foarte grave.

”Tinerii cu astfel de comportamente își propun să facă rău intenționat sau să provoace daune unor alți tineri sau copii, foarte adesea cu persistență, hărțuirile și violențele fiind prelungite de-a lungul a săptămâni întregi, luni sau chiar și ani, victimele de obicei nereușind să se apere sau apărându-se cu foarte mari dificultăți. La baza comportamentelor de acest gen se află un abuz de putere și o dorință de a intimida și de a domina” – Sonia Sharp și Peter K. Smith, 1995.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În Italia, Ministerul Educației, al Universităților și al Cercetării a creat o linie verde pentru astfel de cazuri, unde se poate suna pentru a:

  • denunța cazuri de violență și hărțuire între minori;
  • cere informații generale;
  • întreba cum trebuie să ne comportăm în situații critice;
  • întreba cum putem primi sprijin;

Numărul verde este 800 66 96 96, activ de luni până vineri de la ora 10 la ora 13 și de la ora 14 la ora 19, și poate fi apelat atât de tinerii care sunt victime în astfel de cazuri cât și de martori. Vă vor răspunde operatori specializați în psihologie, profesori și angajați ai ministerului mai sus menționat.