Furia și durerea familiei și prietenilor tânărului român a cărui viață a fost răpusă la numai 18 ani

Durerea cu care familia tânărului român de 18 ani, Vasile Petrișor Cioroabă, ucis de o mașină în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 septembrie 2019, este imposibil de redat în cuvinte și cu siguranță nu poate fi depășită de furia și durerea altor persoane, din afara familiei, care l-au cunoscut și îndrăgit pe conaționalul nostru.

Vasile Petrișor Cioroabă, tânărul ucis pe marginea străzii de un șofer italian. Sursa foto: Facebook:

„Hai, bombardierule, întoarce-te acasă la mama și hai să jucăm (fotbal – n.r.) cum făceam înainte, te rog. Vino, iubire, fiindcă-mi lipsești mult, te iubesc foarte mult, dragostea mea. Te-au ucis ca pe un câine”.

Este doar unul dintre mesajele, pline de tristețe și de furie în același timp, publicate de Magdalena, mama lui Vasile, pe Facebook de când a aflat că viața fiului ei a fost răpusă.

Durerea oricărei alte persoane care l-a cunoscut pe Vasile în toți acești ani nu poate fi comparată nicidecum cu cea a mamei sale și a celorlalți membri ai familiei, dar adăugată la cea a lor arată cât de mult tânărul român a fost iubit și apreciat în acel mic orășel din provincia Cremona, Palazzo Pignano. Unii l-au văzut crescând, iar alții au crescut alături de el, dar cu toții îl plâng acum în egală măsură.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„L-am văzut crescând. Trist. Tot satul plânge”, ne mărturisește un român din acel orășel.

„Ciao, Pietro. Vreau să-mi amintesc de tine așa simplu, cu zâmbetul tău. Cu mine ai fost mereu un băiat amabil, simplu, respectos… Te voi purta mereu în inima mea”, scrie pe Facebook o femeie de cetățenie italiană, Morenita Bosa.

„Îmi vei lipsi mult, frățioare, foarte mult. Nu meritai asta tu și familia ta. Odihnește-te în pace”, scrie și Kevin Myrte, un tânăr de origine albaneză.

„Erai prieten cu fiul meu și mi-ai ajuns la inimă imediat. Ți-am vrut binele ca la fiul meu… și în seara asta am primit această veste sfâșietoare. Vei fi mereu în inima noastră”, transmite Ines Monde.

- Continuarea după publicitate -

Toate aceste emoții față de tragicul eveniment și suferința celor care l-au cunoscut și apreciat pe Vasile s-a văzut cel mai bine luni însă, când prietenii săi, după ce au primit trista veste, s-au adunat cu toții la locul unde tânărul român a fost ucis de un alt tânăr, de cetățenie italiană și cu doar câțiva ani mai în vârstă decât conaționalul nostru.

Prietenii românului nostru adunați la locul tragediei. Sursa foto: Crema Oggi

Adolescenți care până nu demult erau doar niște copii și care, deloc pregătiți pentru cruzimea cu care te lovește viața când te aștepți mai puțin, au dorit să-și exprime tristețea, suferința, dar și furia. Necrezători încă asupra celor întâmplate, unii se trăgeau cu mâinile de păr, alții vărsau lacrimi în șiroaie și alții au început să blesteme Cerul și Pământul.

Adulții, care de mici le-au spus că-i vor proteja mereu, pentru ei nu mai aveau nicio valoare în acel moment. Bătrânii care treceau pe bicicletă, jurnaliștii care făceau fotografii, carabinierii care anchetează cazul, primarul care nu s-a ocupat niciodată de iluminarea acelei zone… Cu toți au devenit niște nimicuri pentru ei, scrie Crema Oggi.

Câțiva tineri au acuzat stări de rău și la fața locului a sosit o ambulanță. Un carabinier a adus apoi un bax cu apă și l-a lăsat pe marginea străzii. Nu a îndrăznit să le spună nimic tinerilor îndurerați sau să-i invite să bea apă, știa că nu este momentul. Altcineva în schimb a reușit să-i convingă că nu e bine să stea sub soare, la 33 de grade Celsius și că trebuie să se mențină hidratați. S-au împărțit în grupuri mai mici și au început să bea din aceeași sticlă, dând-o din mână-n în mână unul altuia.

Apoi s-au îmbrățișat în jurul amintirii unui prieten bun care a părăsit această lume mult prea devreme. Cineva a pus și flori ieri dimineață sub parapetul de pe marginea străzii și a aprins niște lumânări a căror lumină nici o furtună nu va putea s-o stingă.

Flori și lumânări depuse la locul unde Vasile și-a pierdut viața

Între timp, tatăl lui Vasile îi invită pe toți cei care l-au cunoscut pe fiul său la o procesiune care va avea loc miercuri seara, de la ora 19:00 și care va porni de la casa familiei tânărului român din via Roma, numărul 2, Palazzo Pignano (provincia Cremona).

Cât despre șoferul care a luat viața tânărului român în seara zilei de sâmbătă și apoi a fugit de la locul accidentului, acesta s-a predat carabinierilor în dimineața zilei de luni, spunând că i s-a părut că a lovit pe cineva, dar nu era sigur. Mărturia sa a fost cea care a dus la găsirea trupului neînsuflețit al băiatului român, pe via Martiri delle Foibe din Vaiano Cremasco și care a fost aruncat în urma impactului cu mașina peste parapetul de pe marginea străzii unde a fost ascuns de vegetație încât nu a putut fi văzut de nimeni.

„Am adormit în timp ce conduceam… Din senin am auzit un zgomot puternic și atunci mi-am dat seama că m-am lovit de parapetul de metal”, spune șoferul italian în vârstă de 25 de ani citat de La Provincia di Cremona.

Carabinierii, precum nici familia românului nostru, nu sunt convinși însă de cele declarate de șofer, având în vedere că parbrizul mașinii Fiat Grande Punto pe care o conducea este spart. Semn că Vasile Petrișor Cioroabă s-a lovit mai întâi de parbrizul mașinii, apoi a fost aruncat în câmp, peste parapet.

Șoferului i-a fost suspendat permisul de conducere și în acest moment este anchetat în stare de libertate pentru omor stradal și neacordarea primului ajutor. Un prim-ajutor care poate ar fi salvat viața tânărului nostru conațional.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20