Furt în locuința unei românce din Italia în timp ce dormea. „Mi-au furat și mașina!”

În ultimele 48 de ore, o serie de furturi a tulburat liniștea locuitorilor din cartierul Massimina, situat în zona de sud-vest a Romei, capitala Italiei.

Potrivit cotidianului digital Roma Today, cel puțin patru locuințe au fost prădate în mijloc de noapte de către o bandă de hoți care a intrat în casele oamenilor în timp ce aceștia dormeau.

Prima locuință vizată a fost una de pe Via Massimilla. Furtul a avut loc în noaptea dintre 6 și 7 mai, în timp ce proprietarii se aflau în locuință.

În dimineața următoare, aceștia au descoperit cu amărăciune că o fereastră a fost forțată și că le-au dispărut bijuteriile, precum și banii pe care-i aveau în casă.

„Nu ne venea să credem și am apelat imediat la 112”, au mai menționat proprietarii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii de la comisariatul Aurelio au ajuns la fața locului și au început investigațiile pentru a da de urma autorilor furtului.

Una dintre victime a publicat un avertisment pe grupurile sociale ale cartierului, alertându-i pe vecini:

„În această noapte, hoții au intrat în casa noastră, în timp ce dormeam. Au demontat încuietoarea ușii, au intrat în casă, au luat cardurile de credit din portofelele noastre, cheile casei și ale mașinii partenerului meu și chiar au trecut prin dormitorul nostru (cu noi dormind în pat). Sunt încă sub șoc.”

O a doua casă a fost jefuită pe Via Paolo Bellezza, la doar 400 de metri distanță de prima locuință.

- Continuarea după publicitate -

„În această noapte, hoții au intrat în casa mea. Au deschis gratiile, au făcut o gaură în ușă. Nu am auzit nimic.

Mi-au furat banii din portofel și au lăsat geanta pe balcon. Avem nevoie de autorități care să supravegheze zona.”

Două alte apartamente au fost jefuite pe Via Felice Casorati, la mai puțin de 1.000 de metri distanță de Via Bellezza.

Una dintre victime, o româncă pe nume Mihaela Gabriela Schiopu, a relatat următoarele pentru sursa citată:

„S-a întâmplat între orele 1:00 și 3:00 noaptea. Au intrat mai întâi în casa vecinului. După ce au terminat, au trecut pe balcon și au forțat ușa de la apartamentul nostru.”

Mihaela, care locuiește la Roma de aproape 30 de ani, a declarat că hoții au intrat în dormitorul în care ea și soțul ei dormeau.

„Au deschis sertarele, au furat portofelul și gențile mele”, a mai povestit ea. „Apoi, nemulțumiți de ceea ce găsiseră, au luat și cheile mașinii mele.”

Odată obținută prada, hoții au plecat în grădină și au cotrobăit prin gențile lăsate abandonate pe alee.

„Apoi au deschis mașina mea, un Ford Focus de culoare albastră, au deschis poarta și au plecat cu prada și cu mașina mea.

Numărul de înmatriculare al mașinii este DP839ZD. Oricine o vede este rugat să contacteze 112.”

La primele ore ale dimineții, soțul Mihaelei a constatat că cineva a pătruns în casă în timp ce ei dormeau. Când a coborât, a dat peste vecinul care i-a povestit că a pățit același lucru în acea noapte.

„Ne-am mutat în această zonă de numai o lună și imediat am primit acest urât bun venit. În ultimele săptămâni au avut loc mai multe furturi în cartier. Nu ne putem simți în siguranță nici măcar în propria casă”, a conchis Mihaela Gabriela Schiopu.

Această serie de furturi a stârnit îngrijorare printre locuitorii din cartierul Massimina. Rezidenții speră că poliția va reuși să găsească responsabilii și să readucă liniștea în cartier.

Până atunci, toți localnicii sunt sfătuiți să fie atenți și să ia măsuri de precauție pentru a-și proteja locuințele.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20