Furt la Muzeul Căilor Ferate din Italia, 4 români arestați. Vindeau obiectele furate la fier vechi

Patru bărbați de naționalitate română au fost arestați de carabinierii companiei din Frascati (Lazio), după ce au fost surprinși la furat în incinta Muzeului istoric al Căilor Ferate de pe via Casilina. Infractorii, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, erau toți domiciliați în tabăra nomadă din via Melibeo.

Carabinierii, în timpul unui serviciu de patrulare, au observat că poarta de intrare în curtea muzeului era forțată, au cerut ajutoare companiei de carabinieri din Palestrina și împreună, la scurt timp, au reușit să îi blocheze pe făptași, informează Il Messaggero.

Cei patru infractori erau în atât în posesia uneltelor pe care le folosiseră pentru a intra în interiorul muzeului, cât și a mai multor bunuri furate, pe care intenționau să le vândă ca fier vechi. Printre obiectele sustrase din incinta muzeului se numărau o monedă și doi butoni de argint datând din timpul celui de-al doilea război mondial, un cufăr pe care era desenată stema Căilor Ferate Italiene, două cântare de alamă antică și două pompe de cupru.

Bunurile furate au fost returnate administrației muzeului în timp ce arestații au fost duși la închisoarea din Velletri și puși la dispoziția autorităților judiciare.

@rotalianul