Furtună în Italia, 40 de oameni evacuați și trei răniți. „Un dezastru!”

O ploaie torențială a făcut prăpăd în provincia Brescia din Lombardia în noaptea de miercuri spre joi, 28 iulie. 40 de persoane au fost evacuate după ce s-a simțit un puternic miros de gaz, iar alte trei au fost rănite. Șosele blocate și o cale ferată închisă pe tot parcursul nopții, a precizat ANSA.

Au fost afectate orașele din zona Alta Vallecamonica, precum și localitățile Braone și Niardo, unde torentul Reche a ieșit din matcă.

Sursa foto: ANSA

Patruzeci de persoane au fost evacuate din motive de siguranță și, mai ales, din cauza mirosului de gaz resimțit în cel mai intens moment al furtunii. Trei persoane au fost rănite.

Sursa foto: ANSA

„La miezul nopții, după o oră de ploaie intensă, am auzit un zgomot mare, ca și cum ar fi fost un cutremur, era apa din torentul care a ieșit din matcă și cădea cu repeziciune la vale. Acum este un dezastru aici”, a spus Carlo Sacristani, primarul orașului Niardo.

Din punct de vedere meteorologic Italia este despărțită în două

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă în sud vor continua să fie zile foarte calde, în nord și în mare parte din centrul țării va exista un risc ridicat de furtuni cu ploi torențiale și vânt puternic, mai ales în ziua de vineri, 29 iulie.