Furtună în Italia, case inundate. Persoane salvate de polițiști cu ajutorul bărcilor pneumatice

O furtună violentă a lovit Ostia, Roma și mai multe localități din Lazio, în cursul zilei de luni, 28 decembrie, provocând inundații și blocând în case mai multe persoane. A fost necesară intervenția forțelor de ordine pentru a salva bătrâni și persoane cu dizabilități.

Din cauza vremii nefavorabile care a lovit Ostia, agenții Poliției de Stat au intervenit cu vehicule de teren și cu o barcă pneumatică pentru salvarea a zece persoane care au rămas blocate în casele lor. Intervenția a fost efectuată în zona Via dell’Idroscalo care era complet inundată.

Printre persoanele salvate s-au numărat vârstnici și persoane cu dizabilități, dintre care șase au fost transportați la spitalul G.B. Grassi din localitate. Alții, în schimb, au fost preluați de voluntarii Protecției Civile care au intervenit la fața locului împreună cu polițiștii.

Două persoane rănite, copaci prăbușiți, mașini avariate, străzi blocate, linii de metrou, autobuze și trenuri deviate sau încetinite. Este bilanțul zilei de ploaie și vânt puternic care a lovit Roma și împrejurimile sale în cursul zilei de luni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Copac căzut la Roma din cauza vântului puternic

„Străzi inundate, semafoare care nu mai funcționează, copaci căzuți, oameni răniți, peste tot numai probleme! Acesta este spectacolul trist pe care îl trăiește Roma în aceste ore. La Flaminio, căderea unui copac a rănit un trecător, la Idroscalo din Ostia au fost salvate zece persoane blocate în casele inundate. Este posibil ca acest lucru să se întâmple într-un oraș european? Este atât de dificil să prevenim aceste situații de urgență cu tăierea ramurilor și copacilor uscați la timp și întreținerea și curățarea canalelor de scurgere?” a declarat Luca Di Egidio, consilier al municipalității Italia Viva din Roma VII într-un comunicat.

Distribuie acest articol