Furtună puternică și ploi abundente în Sudul Italiei. O mașină s-a prăbușit într-un crater format în asfalt din cauza apei

O furtună puternică s-a abătut sâmbătă, 8 aprilie 2023, asupra orașului Napoli și a regiunii Campania, informează cotidianul digital Napoli Today.

Precipitațiile abundente au început după ora prânzului, iar autoritățile au emis o alertă meteo pentru ploi și furtuni, valabilă până la ora 23:59, în întreaga regiune.

O mașină a fost practic înghițită de un crater care s-a format în apropiere de Parcul Comola Ricci, pe strada cu același nume.

134127388-a5b4dc46-5bbc-4441-b30f-40b5c6a27fe2

Un bărbat în vârstă de 87 de ani a rămas blocat în mașină, cu apa ajunsă până la nivelul picioarelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul, care acum se simte bine, a fost scos din habitaclu și salvat de carabinierii de la stația Posillipo, interveniți la fața locului.

Voragine Comola Ricci - foto Carabinieri (1)

Protecția Civilă regională a semnalat un nivel de criticitate „galben” pentru întregul teritoriu, indicând un risc hidrologic mediu în urma furtunilor.

Fenomenele meteorologice vor fi caracterizate de incertitudine și rapiditate în evoluție, putând fi însoțite de grindină, fulgere și rafale de vânt. Astfel, precipitațiile vor fi intense și bruste în anumite zone ale teritoriului.

„Tipul particular de furtuni cu rapiditate de evoluție, însoțite de vânt, grindină și fulgere, ar putea cauza căderea de crengi sau arbori, precum și daune la acoperișuri și structuri provizorii”, a avertizat Protecția Civilă.

Autoritățile îndeamnă populația să rămână vigilentă și să urmeze recomandările emise de instituțiile responsabile pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Este recomandată evitarea deplasărilor în zonele afectate de furtună și luarea măsurilor de precauție adecvate în cazul în care condițiile meteo impun acest lucru.