Furtună violentă în Italia, două balcoane s-au prăbușit. Momente de panică printre localnici

Două balcoane s-au prăbușit la Palermo (Sicilia) în timpul unei furtuni violente care a lovit orașul în această zi de vineri, 10 iunie, la scurt timp după ora 6.00 dimineața, informează Giornale di Sicilia.

Balconul de la etajul trei s-a prăbușit provocând căderea balconului de la etajul inferior al clădirii aflate la intersecția dintre via Ramondetti Fileti și via Roma, foarte aproape de Piazza Spinuzza și via Cavour.

Sursa foto: Giornale di Sicilia

Din fericire, nimeni nu se afla în zona respectivă în acel moment. Au fost însă momente de panică pentru locuitorii care au fost treziți de zgomotul puternic provocat de prăbușire.

Pompierii au intervenit la fața locului pentru a securiza celelalte balcoane ale clădirii.

Sursa foto: Giornale di Sicilia

Prăbușirea de astăzi vine la puțin timp de la căderea unui alt balcon, de la etajul unu al blocului de la numărul 361, din via Roma, în fața Oficiului poștal central, deci numai la câțiva metri de via Ramondetti Fileți. Nici în acel caz nu au fost răniți.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, pompierii și tehnicienii sunt astăzi la lucru pentru a încerca să înțeleagă cauzele prăbușirii și în ce măsură a afectat vremea rea căderea balcoanelor. În oraș s-au mai înregistrat mici inundații și sesizări de jgheaburi înfundate.

Centrul și sudul Italiei vor fi afectate în continuare de vremea instabilă, atenționează 3bmeteo.com:

Continuă să plouă pe Marche, Abruzzo, Molise și Puglia, cu acumulări de precipitații de peste 40 mm în zona L’Aquila. Cele mai intense averse au fost semnalate dimineața devreme între Gargano, Molise interioară și Campania interioară.

Ieri seară furtunile au provocat inundații în zona Foggia, pentru care a fost necesară intervenția Protecției Civile din cauza blocării unor mașini într-un pasaj subteran. O furtună violentă cu grindină a lovit aseară zona Torre dei Giunchi din San Severo, provocând daune considerabile agriculturii. Ploi abundente persistă în sudul regiunii Puglia cu acumulări de peste 30 mm în zona Brindisi.

Instabilitatea atmosferică a cuprins și Sicilia, în sectorul nordic, și Calabria spre zona Strâmtorii. Între Messinese și Regino sunt averse și furtuni, iar pe Aspromonte acumulările pluviometrice sunt deja de ordinul a 20 mm.